Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Αναφορές για δύο νεκρούς διαδηλωτές από αστυνομικά πυρά

Ιράν: Αναφορές για δύο νεκρούς διαδηλωτές από αστυνομικά πυρά

Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία επίσημη επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας. Αναταραχή στην πόλη Σακέζ μετά την κηδεία της 22χρονης που βρέθηκε νεκρή μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία για παραβίαση του κώδικα για τη μαντίλα

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στην κουρδική πόλη Σακέζ του Ιράν, ανέφερε η ιρανική οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Hengaw.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση

Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία επίσημη επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας, μεταδίδει το ΑΠΕ. Η Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Hengaw έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι δύο πολίτες σκοτώθηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν τους διαδηλωτές στο Σακέζ.

Διαμαρτυρίες για το θάνατο 22χρονης που συνέλαβε η «αστυνομία ηθών»

Σημειώνεται ότι στην πόλη Σακέζ έχουν ξεσπάσει από προχτές διαμαρτυρίες με αφορμή το θάνατο της 22χρονης που πέθανε σε νοσοκομείο της Τεχεράνης μετά από καρδιακό επεισόδιο και ενώ είχε συλληφθεί από την «αστυνομία ηθών» για παραβίαση του «ενδυματολογικού κώδικα», επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα!

Στην πόλη Σακέζ προχτές με αφορμή την κηδεία της 22χρονης Μαχσά Αμινί διαδηλωτές φώναξαν αντικυβερνητικά συνθήματα, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσουν, ενώ υπήρξαν αναφορές και για τραυματίες διαδηλωτές.

Ωστόσο τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει με τραυματίες από την πόλη Σακέζ, το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά τους.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024