Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα εποχή ξεκινά για το ΦΙΛΙΠ που μετατρέπεται σε Πολυχώρο Πολιτισμού

Νέα εποχή ξεκινά για το ΦΙΛΙΠ που μετατρέπεται σε Πολυχώρο Πολιτισμού

Το αγαπημένο κινηματογραφικό στέκι έκλεισε τις πόρτες του πριν 12 χρόνια και επιστρέφει ως ανανεωμένο πολυχώρος πολιτισμού.

Το εμβληματικά κινηματογραφικό στέκι στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Θάσου και Δροσοπούλου στην Πλατεία Αμερικής, γνωστό σε όλους μας για πολλές δεκαετίες προβάλλοντας ταινίες από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο, αλλάζει μορφή.

Από τον φετινό Νοέμβριο, το ΦΙΛΙΠ θα επαναλειτουργήσει ως θέατρο και θα ανεβάσει έργα αξιόλογων νέων δημιουργών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και κλασσικά έργα.

Επίσης, στο καλλιτεχνικό του πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται πολλές ακόμη εκδηλώσεις (παραστατικές τέχνες, μουσική, βιβλίο) που αφορούν στην τέχνη αλλά και στην κοινωνική ενσυναίσθηση. Σε μια περιοχή της Αθήνας που φιλοξενεί ένα μωσαϊκό από κουλτούρες, το Θέατρο ΦΙΛΙΠ φιλοδοξεί να αποτελέσει πυρήνα πολιτισμού με έργα και δράσεις που αφορούν όλες τις ηλικίες.

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Καλαβριανός: «Αίμα στο αίμα», μια περιπατητική παράσταση στην Πέτρινη Αποθήκη του Ο.Λ.Π.

Η ιστορία του

Το  CINE ΦΙΛΙΠ  λειτούργησε από το 1966 μέχρι το 2010 ως κινηματογράφος, φιλοξενώντας στην ζεστή του αίθουσα ποιοτικές κινηματογραφικές ταινίες.  Από το 2002 μέχρι τον Νοέμβριο του 2010 στον χώρο λειτούργησε  το νεανικό πλάνο και πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις του φορέα που διοργάνωσε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Το πρόγραμμα του θεάτρου θα ξεκινήσει την α’ σεζόν με το έργο «(R)EVOLUTION» σε σκηνοθεσία Γιάννη Παναγόπουλου, εμπνευσμένο από την φιλοσοφία  του Γιουβάλ Νόα Χαράρι και με ταλαντούχους ηθοποιούς της νέας γενιάς.

Παράλληλα θα παίζεται η παιδική παράσταση «Ρομπέν» του Δημήτρη Κουρούμπαλη. Για την δεύτερη σεζόν έχουν προγραμματιστεί οι παραστάσεις «Η πλαστική κούκλα της Βίβιαν Στεργίου, «Η Δωδεκάτη Νύχτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και η «Καραντίνα Αγάπη μου» του Γιώργου Κατσή.

Την αναπαλαιώση και ανακαίνιση του χώρου ανέλαβε η εταιρία Olympia Culture, ανέλαβε και ολοκληρώνει σύντομα την ανακαίνισή του, σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες τεχνικές και αρχιτεκτονικές προδιαγραφές και με ενεργειακές μετατροπές που εξασφαλίζουν φιλικό στο περιβάλλον αποτύπωμα.

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024