Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταϊβάν: Κατέρρευσε οροφή σε κλειστό γήπεδο - Έτρεχαν για να σώσουν τη ζωή τους

Ταϊβάν: Κατέρρευσε οροφή σε κλειστό γήπεδο – Έτρεχαν για να σώσουν τη ζωή τους

Ο σεισμός στην Ταϊβάν έχει προκαλέσει μεγάλη καταστροφή

Δρόμοι άνοιξαν, κτίρια κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα από τον σεισμό στην Ταϊβάν. Οι περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για εγκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 20 άνθρωποι.

Σκηνές τρόμου βίωσαν στην Ταϊβάν κάποιοι αθλητές, όταν κατέρρευσε η οροφή σε γήπεδο βόλεϊ την ώρα του ισχυρότατου σεισμού των 6,9 Ρίχτερ. Στο βίντεο, διακρίνονται οι αθλητές να τρέχουν για να σώσουν τη ζωή τους την ώρα που πέφτει η οροφή.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο

Επιχείρηση απεγκλωβισμού

Το USGS ανακοίνωσε αργότερα ότι ο σεισμός ήταν 6,9 βαθμών. Τα μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν μετέδωσαν ότι στην πόλη Γιούλι ένα χαμηλό κτίριο το οποίο στέγαζε ένα παντοπωλείο κατέρρευσε και έχει ήδη ξεκινήσει επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό όσων βρίσκονται στα ερείπια.

Το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Central News Agency μετέδωσε εικόνες από πανικόβλητους κατοίκους της πόλης να τρέχουν προς το κτίριο, το οποίο κάλυπτε πυκνό σύνεφο σκόνης.

Εξάλλου η εταιρεία που διαχειρίζεται τους σιδηροδρόμους της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι τρία βαγόνια τραίνου εκτροχιάστηκαν στον σταθμό Ντόνγκλι, στην ανατολικό τμήμα της χώρας, όταν κατέρρευσε μέρος του στεγάστρου της πλατφόρμας. Οι περίπου 20 επιβάτες που βρίσκονταν στα βαγόνια απομακρύνθηκαν.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα, με τα κτίρια να κουνιούνται και στην πρωτεύουσα Ταϊπέι. Το κέντρο σεισμικών δικτύων της Κίνας από την πλευρά του επεσήμανε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στις παράκτιες περιοχές της χώρας, κυρίως στη Φουζιάν, τη Γκουανγκντόνγκ, τη Ζιανγκσού και τη Σανγκάη.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024