Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-2: Πέρασε με Γκαρσία και… Διαμαντόπουλο από το Αγρίνιο

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-2: Πέρασε με Γκαρσία και… Διαμαντόπουλο από το Αγρίνιο

Ο Γκαρσία… ξεκλείδωσε το διπλό (0-2) της ΑΕΚ στο Αγρίνιο, με τον Διαμαντόπουλο να έχει χαρίσει νωρίτερα την αποβολή στον Ρότα. Γλίτωσε δεύτερη κίτρινη και ο Χατζισαφί.

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ με διπλό στο Αγρίνιο. Η Ένωση άφησε πίσω της την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση και επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού χάρη στα γκολ των Γκαρσία και Μουκουντί ο οποίος έκανε ντεμπούτο. Έβαλε το… χεράκι του και ο Διαμαντόπουλος που κράτησε στο ματς τους Ρότα και Χατζισαφί οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν αποβληθεί από το πρώτο ημίχρονο.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-4-2 σε ρόμβο ξεκίνησε η ΑΕΚ στο Αγρίνιο, με τον Στάνκοβιτς να είναι κάτω από τα δοκάρια και τους Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλα και Χατζισαφί στην άμυνα. Ο Σιμάνσκι ξεκίνησε σε ρόλο κόφτη, Ελίασον και Πινέδα ήταν μπροστά του, με τον Γκατσίνοβιτς πίσω από τους προωθημένους Γκαρσία και Αραούχο.

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός παρατάχθηκε με 4-3-3 και τον Ανέστη στο τέρμα. Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους και Χατζηθεοδωρίδης ήταν στην άμυνα, Μλάντεν, Ντουάρτε και Ντίας στη μεσαία γραμμή, με τους Σενγκέλια, Νταγκό και Καρέλη στην επίθεση.

Μονότερμα χωρίς αντίκρισμα για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και ειδικά το πρώτο 20λεπτο ήταν πιθανότατα το κορυφαίοι της διάστημα στη φετινή σεζόν. Με εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας, οι παίκτες του Αλμέιδα έφταναν εύκολα μέχρι την αντίπαλη περιοχή και δημιουργούσαν προϋποθέσεις για γκολ, το οπίο όμως δεν έβρισκαν.

Ένα σουτ του Αραούχο στο 2’ έφυγε άουτ και στο 5’ ο Λιβάι αστόχησε αμαρκάριστος σε κεφαλιά από σέντρα του Ρότα. Η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε και με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών, ο Αραούχο έσπασε αριστερά για τον Γκατσίνοβιτς που έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Ανέστης μπλόκαρε.

Ένα σουτ του Σενγκέλια στο 16’ δεν ανησύχησε τον Στάνκοβιτς και δύο λεπτά μετά ήρθε η πολύ μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ. Οι παίκτες της Ένωσης, με… πλέι μέικερ τον Βίντα, έκρυψαν την μπάλα η οποία έφτασε στον Αραούχο, με τον Ανέστη να νικά τον Αργεντινό από κοντά και να κρατά το μηδέν.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει, αλλά όσο η ώρα περνούσε, ο Παναιτωλικός άρχισε να κρατά όλο και πιο μακριά από την περιοχή του τους «κιτρινόμαυρους». Ένα σουτ του Ελίασον στο 28’ δεν απείλησε και στο 36’ η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ από στημένη φάση, αλλά η κεφαλιά του Τζαβέλλα από εκτέλεση κόρνερ έφυγε λίγο άουτ.

Στο 38’ ο Αραούχο σούταρε ψηλά έξω από την περιοχή, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους το οποίο τελείωσε με αρκετή ένταση ανάμεσα στους πάγκους και τους παίκτες των δύο ομάδων, μετά από μία αψιμαχία του Νταγκό με τον Ρότα.

Γκαρσία και Μουκουντί έδωσαν τη λύση

Αυτό που δεν κατάφερε η ΑΕΚ στις πολλές ευκαιρίες που είχε στο πρώτο ημίχρονο, το πέτυχε με το… καλησπέρα στο δεύτερο. Ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε ένα συρτό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα δοκάρι κι από εκεί στα δίχτυα του Ανέστη για το 0-1. Αξίζει να σημειωθεί πως στο 46′ πέρασε στο ματς και έκανε το ντεμπούτο του ο Μουκουντί, στη θέση του Τζαβέλλα ο οποίος χτύπησε το χέρι του στα αποδυτήρια.

Και λίγο μετά το γκολ της ΑΕΚ, εμφανίστηκε στο ματς και ο Παναιτωλικός. Αφού στο 55′ πέρασε από όλους το επικίνδυνο γύρισμα του Νταγκό, δύο λεπτά μετά ο Καρέλης έχασε μοναδική ευκαιρία καθώς αστόχησε αμαρκάριστος σε κεφαλιά από σέντρα του Ντίας. Με τρομερό τάκλιν στο 60′ ο Μουκουντί έκοψε πριν εκτελέσει ο Ντίας και στο 66′ μία κεφαλιά του Αραούχο έφυγε άουτ.

Τελικά, η ΑΕΚ βρήκε και δεύτερο γκολ στο 75′, τελειώνοντας το ματς. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μουκουντί με κεφαλιά, που βρήκε και σε αντίπαλο, έκανε το 0-2. Στα επόμενα λεπτά, η Ένωση είχε ευκαιρίες με Μάνταλο, Γκαρσία και Άμραμπατ για ένα τρίτο γκολ, με το 0-2 να μένει ως το φινάλε. Στο 83′ μάλιστα πέρασε αλλαγή στο ματς ο Γαλανόπουλος αντί του Γκατσίνοβιτς, με τον διεθνή άσο να επιστρέφει στη δράση για επίσημο παιχνίδι μετά από έναν ολόκληρο χρόνο.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν (81′ Μόρτενσον), Ντουάρτε (60′ Κολοβός), Ντίας, Σενγκέλια (74′ Φλόρες), Καρέλης (81′ Πέδρο), Νταγκό (60′ Μόρσεϊ).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (74′ Μάνταλος), Βίντα, Τζαβέλλας (46′ Μουκουντί), Χατζισαφί (65′ Μοχαμαντί), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Γκαρσία, Αραούχο, Ελίασον (65′ Άμραμπατ).

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024