Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο Σαμασέκου έφτασε στην… πόρτα του Ολντ Τράφορντ (Vids)

Όταν ο Σαμασέκου έφτασε στην… πόρτα του Ολντ Τράφορντ (Vids)

Ο Ντιαντιέ Σαμασέκου είναι το αμυντικό χαφ που έψαχνε ο Ολυμπιακός. Ένας αυθεντικός ball-winning που έχει φτάσει μια ανάσα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό μεταγραφικό ντεμαράζ τις τελευταίες μέρες και ολοκλήρωσε σπουδαίες κινήσεις.

Πρώτη φυσικά εκείνη του Μαρσέλο, που παρουσιάστηκε εν μέσω αποθέωσης από 25.000 οπαδούς στο Καραϊσκάκη, ενώ ακολούθησε το «μπαμ» με τον Χάμες Ροντρίγκες και την τελευταία μέρα των μεταγραφών οι Σεντρίκ Μπακαμπού και Ντιαντιέ Σαμασέκου.

Οι ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν τεράστιες μεταγραφές που έκαναν «κρότο» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όμως η κίνηση που μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά στη μεσαία γραμμή των Πειραιωτών είναι αυτή του 26χρονου αμυντικού χαφ της Χόφενχαϊμ.

Ο Σαμασέκου είναι ο ορισμός του αμυντικού χαφ, που ανακτά την μπάλα, που κάνει αμέτρητα χιλιόμετρα στη μεσαία γραμμή. Ένα πραγματικό «μηχανάκι» στον χώρο του κέντρου που πριν τρία χρόνια είχαν ξεκινήσει οι συγκρίσεις με τον Ενγκολό Καντέ, όταν ακόμη αγωνιζόταν στη Σάλτσμπουργκ. Το καλοκαίρι του 2019 μάλιστα είχε φτάσει μια ανάσα από τη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τότε στην Αγγλία υπήρχαν αναλύσεις επί αναλύσεων που εξηγούσαν και παρουσίαζαν τον Σαμασέκου και τους λόγους που τον χρειαζόταν ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στο ρόστερ. Τότε στη μεσαία του γραμμή είχε ήδη επιλέξει τους Πολ Πογκμπά και Σκοτ Μακτομινέι, υπήρχε και ο Φρεντ, με τα ΜΜΕ να μιλούν για έναν κλασικό «σκύλο» που κερδίζει μπάλες σε όλα τα τετραγωνικά μέτρα που κινείται.

«Το τάκλιν, η ικανότητα στην αναχαίτιση, τα πολλά μέτρα που καλύπτει στο γήπεδα, ο ρυθμός του . Όλα ταιριάζουν ιδανικά» ανέφεραν.

Κόκκινος Διάβολος ο Σαμασέκου δεν έμελλε να γίνει ποτέ. Εκείνο το καλοκαίρι η μεταγραφή του από τον Σάλτσμπουργκ έγινε, αλλά προορισμός ήταν το Μπάντεν-Βούτεμπεργκ και η Χοφενχάιμ που ξόδεψε για χάρη του 14 εκατ ευρώ! Η ιστορία όμως με τη Γιουνάιτεντ τον έφερε στην πόρτα του Ολντ Τράφορντ και της αγαπημένης του ομάδας. Χωρίς όμως τελικά να ολοκληρωθεί το deal.

Από εκείνη την υπόθεση και τις συζητήσεις, ο Σαμασέκου είχε πει σε δηλώσεις του χαρακτηριστικά: «Σίγουρα, έγινα μεγάλος οπαδός της. Και έγινε μεγάλο όνειρο μου η παρουσία στην Premier League» παραδέχθηκε στο περιοδικό Onze προ διετίας. Μάλιστα, ο κόσμος της Γιουνάιτεντ είχε ενθουσιαστεί τόσο πολύ που είχε δημιουργήσει βίντεο με τον 26χρονο από το Μάλι και τη φανέλα της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν κατάφερε να φέρει στο λιμάνι έναν παίκτη που τρία καλοκαίρια πριν ήταν στο στόχαστρο των Κόκκινων Διαβόλων και όχι μόνο. Έναν παίκτη από το πάνω ράφι που μαζί με τον Πεπ Μπιέλ θα είναι από τις πιο ουσιαστικές κινήσεις και θα προσδώσει πολύ ποιότητα στη μεσαία γραμμή.

Ένας αμυντικός μέσος κλασικός που μπορεί να παίξει με τον Γιαν Εμβιλά, μόνος του, είτε ακόμη και πιο προωθημένος, αφού είναι ικανότατος και με την μπάλα στα πόδια. Εξάλλου μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με γεμάτες σεζόν σε Αυστρία και Γερμανία και που αυτή τη στιγμή έχει χρηματιστηριακή αξία 16.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στη Γερμανία ο Ολυμπιακός τον απέκτησε με δανεισμό –και οψιόν αγοράς 12 εκατ ευρώ. Ένας παίκτης που δεν έχει τη «λάμψη» του Μαρσέλο και του Χάμες Ροντρίγκες, αλλά έχει όλα τα φόντα να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού στη μεσάια γραμμή… Εξάλλου μόνο τυχαίο δεν ήταν το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2019…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024