Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρεκόρ δημοπρασίας: Πάνω από 10 εκατ. δολάρια για μια φανέλα του Τζόρνταν

Ρεκόρ δημοπρασίας: Πάνω από 10 εκατ. δολάρια για μια φανέλα του Τζόρνταν

Το αστρονομικό ποσό των 10,1 εκατομμυρίων δολαρίων δόθηκε από πλειοδότη για την απόκτηση μιας φανέλας του Μάικλ Τζόρνταν

Μια φανέλα που φορούσε ο θρυλικός Μάικλ Τζόρνταν, όταν κατέκτησε τον τίτλο του ΝΒΑ το 1998, κατέχει πλέον το σχετικό ρεκόρ πωλήσεων σε δημοπρασία, καθώς, όπως ανακοινώθηκε από τον Οίκο Sotheby’s, ο πλειοδότης, για να την αποκτήσει, θα καταβάλει το εντυπωσιακό ποσό των 10,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η περίφημη κόκκινη φανέλα με τον αριθμό 23 των Σικάγο Μπουλς κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ, που… κατείχε μια φανέλα του Ντιέγκο Μαραντόνα, που βρήκε νέο κάτοχο έναντι 9,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Οίκος Sotheby’s, που ανήκει στο γαλλο-ισραηλινό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Πάτρικ Ντράχι, έθεσε επί οκταήμερο σε δημοπρασία τη φανέλα του -σήμερα 59χρονου- Τζόρνταν και οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αγορά έναντι 3-5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τζόρνταν φόρεσε αυτήν τη φανέλα στον πρώτο αγώνα των τελικών του NBA τη σεζόν 1997-98.

«Είναι ένα νέο ρεκόρ για μια φανέλα μπάσκετ σε δημοπρασία, ένα ρεκόρ για οποιοδήποτε αθλητικό αντικείμενο που είχε φορεθεί στο παρελθόν και το πιο ακριβό αντικείμενο που πωλήθηκε ποτέ από τη συλλογή του Μάικλ Τζόρνταν» αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το διάσημο oίκο δημοπρασιών έργων τέχνης.

Ένας από τους μάνατζερ του Τζόρνταν, ο Μπραμ Ουόχτερ, δήλωσε ότι, μόλις ανακοινώθηκε η διάθεση της φανέλας προς πώληση, τον Αύγουστο, «ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος μεταξύ των φιλάθλων αλλά και μεταξύ των συλλεκτών που ήθελαν να αποκτήσουν ένα σπάνιο κομμάτι της ιστορίας», χαιρετίζοντας «το απαράμιλλο όνομα και την κληρονομιά του Μάικλ Τζόρνταν, που εξακολουθεί να αντηχεί σχεδόν 25 χρόνια αργότερα».

Για τον Ουόχτερ, «η σεζόν 1997-98 είναι μια από τις αγαπημένες των θαυμαστών του Τζόρνταν, επειδή ο Μάικλ ήταν στην κορυφή του παιχνιδιού του, γνωρίζοντας ότι ήταν η τελευταία του ευκαιρία με τους Σικάγο Μπουλς για το πρωτάθλημα». Ήταν αυτό που οι ειδήμονες -και ένα ντοκιμαντέρ του 2020- χαρακτήρισαν The last dance, δηλαδή «ο τελευταίος χορός», η τελευταία του σεζόν με τους «Ταύρους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2021 ο Οίκος Sotheby’s πούλησε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, τα Nike Air Ships, που φορούσε ο Τζόρνταν το 1984-85, έναντι 1,472 εκατ. δολαρίων, σημειώνοντας ρεκόρ δημοπρασίας για παπούτσια που φορέθηκαν σε αγώνες.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024