Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρούντι Φερνάντεθ: Ο τελευταίος «βασιλιάς» της Ισπανίας

Ρούντι Φερνάντεθ: Ο τελευταίος «βασιλιάς» της Ισπανίας

O Ρούντι Φερνάντεθ οδηγεί την πιο ατάλαντη Ισπανία όλων των εποχών σε ακόμα ένα βάθρο.

Στην Ελλάδα αν ρωτήσεις ποιος παίκτης μισείς περισσότερο και βγάζεις «σπυριά» στο άκουσμα του ονόματός του η απάντηση σχεδόν στο 100% θα είναι μία. Ρούντι Φερνάντεθ.

Ο 37χρονος πλέον Ισπανός γκαρντ μετά την χθεσινή του επική εμφάνιση που με δύο τρίποντα από τα 9 και 10 μέτρα αντίστοιχα υπέγραψε τη νίκη της Ισπανίας με 100-90 κόντρα στην Φινλανδία οδηγώντας την πιο ατάλαντη Ισπανία όλων των εποχών στους ημιτελικούς του Eurobasket, που δεν έχει λείψει ποτέ από το 1999.

Στην εθνική Ισπανίας αγωνίζεται από το 2004 σε ηλικία τότε 19 ετών και έχει λείψει μόνο από το Ευρωμπάσκετ του 2017 κάνοντας τον τον πιο πιστό στρατιώτη των Φούριας Ρόχας.
Η εκκίνηση έγινε στην Αθήνα το 2004 και τους Ολυμπιακούς αγώνες εκεί που είχε μικρό ρόλο λίγο πάν από 10 λεπτά με 5.1 πόντους μέσο όρο, ενώ ήταν και στο Ευρωμπάσκετ του 2005 ξανά ως ρολίστας με 2.7 πόντους μέσο όρο σε 16.3 λεπτά συμμετοχής.
Και μετά όλο… μετάλλια!

Από εκεί και πέρα ο αντιπαθητικός σε όλους του Έλληνες φιλάθλους Ρούντι δεν έχει χάσει ούτε ένα μετάλλιο. Η αρχή έγινε το 2006 όταν η Ισπανία νίκησε την Ελλάδα εύκολα στον τελικό του Μουντομπάσκετ που γινόταν στην Σαιτάμα με 70-47 ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην κορυφή του κόσμου.

Την επόμενη χρονιά ο Χόλντεν πάγωσε τη Μαδρίτη και με buzzer beater δίνει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης στην Ρωσία με την οικοδέσποινα Ισπανία να μένει δεύτερη.

Στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008 η Ισπανία με το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών βάζει δύσκολα στον τελικό και χάνει στις λεπτομέρειες με 107-118 από τις ΗΠΑ του Λεμπρόν και του Κόμπε Μπράιαντ με τον Ρούντι να είναι βασικός πυλώνας της ομαδάρας εκείνης.

Μετά ακολούθησαν δύο χρυσά στην Πολωνία στο Ευρωμπάσκετ του 2009 και στην Λιθουανία το 2011 για την ίδια διοργάνωση με τον ρούντι να κάνει… όργια.

Aκολούθησαν οι Ολυμπιακοί στο Λονδίνο το 2012 που και εκεί η Ισπανία έχασε στον τελικό από τις ΗΠΑ και ο Ρούντι και η παρέα του ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Το 2013 πήγαν σαν φαβορί στην Σλοβενία για το τρίτο σερί χρυσό στο Eurobasket αλλά ο Τόνι Πάρκερ και η παρέα του τους νίκησαν στον ημιτελικό και ο Ρούντι πήρε το πρώτο του χάλκινο με την Ισπανία. Εκεί όμως το 2015 η Ισπανία πήρε το αίμα της πίσω και νικώντας την Λιθουανία με 80-63 ο Ρούντι ξαναβρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης.
Το 2012 η Ισπανία πήρε πάλι μετάλλιο στους Ολυμπιακού το χάλκινο όμως αφού στον ημιτελικό έχασε ξανά από τις ΗΠΑ με 76-82 αλλά στον μικρό τελικό σε ματς θρίλερ κέρδισε την Λιθουανία με 89-88.

Και το τέλος έρχεται με χρυσό όταν οι περισσότεροι παίκτες της Ισπανίας έπαιζαν το τελευταίο τους τουρνουά που ήταν το Παγκόσμιο του 2019 όταν ο Ρούντι και η παρέα του νίκησαν με 95-75 την Αργεντινή στην Κίνα ανεβάζοντας την στο Έβερεστ του παγκόσμιου μπάσκετ.

Θα το επαναλάβει με τους… ατάλαντους;
Πλέον βρίσκεται με την πιο ατάλαντη Ισπανία όλων των εποχών όμως ο Ρούντι είναι εκείνος που μαζί με τα αδέλφια Ερνάνγκομεθ βρίσκονται ξανά στους 4 με την Ισπανική… ψυχή να λέει ξανά μετάλλιο δείχνοντας ότι πλέον είναι ο τελευταίος βασιλιάς στην Ισπανία των συνεχόμενων επιτυχιών σε όλες τις διοργανώσεις.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024