Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έργα για το Καστελόριζο κάνει ο Δήμος Φυλής

Έργα για το Καστελόριζο κάνει ο Δήμος Φυλής

Με έξοδα του Δήμου Φυλής κατασκευάστηκε μια νέα πλατεία στο Καστελόριζο σε μια προσπάθεια που αναδεικνύει την αλληλεγγύη μεταξύ Δήμων της χώρας.

Ο Δήμος Φυλής κατασκεύασε μια νέα πλατεία στο Καστελόριζο και την παρέδωσε ως δωρεά προς το Δήμο Μεγίστης.

Αντιπροσωπεία μάλιστα του Δήμου, με τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού επικεφαλή, επισκέφτηκε το ακριτικό νησί για να δώσει το παρών τόσο στον εορτασμό της απελευθέρωσης του νησιού όσο και στα εγκαίνια της πλατείας.

Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζουμε πως ο Δήμος της Αττικής έχει αδελφοποιηθεί με το Δήμο Μεγίστης και όπως πληροφορούμαστε οι προσπάθειες για περαιτέρω ενδυνάμωση του νησιού από τον Δήμο Φυλής σε ότι χρειάζεται θα είναι διαρκείς.

Στις επίσημες εκδηλώσεις  λοιπόν για την 79η επέτειο της απελευθέρωσης του Καστελλόριζου, παρευρέθηκε, το πρωί της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου 2022, αντιπροσωπεία του Δήμου Φυλής, αποτελούμενη από το Δήμαρχο Χρήστο Παππού, την Αντιδήμαρχο Ελένη Λιάκου και τον υπεύθυνο του Γραφείου Δημάρχου Δημήτρη Στουραΐτη.

Στην αποστολή, μετείχαν, επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ.κ. Αθηναγόρας και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, αρχιμανδρίτης Τίτος Χρήστου.

Η παρουσία του Δήμου Φυλής και της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου εντάσσεται στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου αδελφοποίησης με τον ακριτικό Δήμο, που υπεγράφη το 1996 από τον αείμνηστο Δήμαρχο Νικόλαο Λιάκο.

Κατ’ εφαρμογήν του Πρωτοκόλλου ο Δήμος έχει συνδράμει το Καστελλόριζο, με πρόσφατο παράδειγμα την κατασκευή Πλατείας, η οποία ονομάστηκε Πλατεία Φυλής, προς τιμήν των συνδημοτών μας.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις, που κορυφώθηκαν με Δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύμης- Τήλου- Χάλκης και Καστελλορίζου κ.κ. Χρυσοστόμου, παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην οποία ο Δήμαρχος Φυλής πρόσφερε αναμνηστικό δώρο κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος που ακολούθησε.

Παρευρέθηκαν, επίσης, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης (ως εκπρόσωπος της Βουλής), Μάνος Κόνσολας και Ιωάννης Παππάς, εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας και των τοπικών αρχών και φορέων.

Η επίσκεψη της αποστολής του Δήμου Φυλής ολοκληρώθηκε, το απόγευμα της ίδιας μέρας, με την τελετή εγκαινίων της Πλατείας, υπό τις ευλογίες του Μητροπολίτη Ιλίου, από τους Δημάρχους Φυλής Χρήστο Παππού και Μεγίστης (Καστελλόριζου) Γεώργιο Σαμψάκο.

Παραθέτουμε κατ΄αποκλειστικότητα το ευχαριστήριο σημείωμα του Δημάρχου Μεγίστης προς τον Δήμαρχο  Χρήστο Παππού:

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024