Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το όνειρο του Κάρλος Αλκαράθ

Το όνειρο του Κάρλος Αλκαράθ

Ο 19χρονος ισπανός τενίστας βαδίζει στα χνάρια του ινδάλματός του, του Ράφα Ναδάλ, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: έγινε ο νεότερος νικητής του US Open, ο νεότερος που κερδίζει σε Grand Slam και το νεότερο Νο 1 στον κόσμο

Ήταν βέβαιο ότι στον τελικό του αμερικάνικου όπεν θα είχαμε ρεκόρ. Και… ειδήσεις. Ετσι, ο 19χρονος Αλκαράθ έγινε ο νεότερος τενίστας που κατέκτησε τρόπαιο Grand Slam. Στο εξής, ο ισπανός τενίστας θα φιγουράρει στην πρώτη  θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Γεννήθηκε στη Μούρθια στις 5 Μαΐου του 2003, το καταφέρνει σε ηλικία 19 ετών και τεσσάρων μηνών, ξεπερνώντας τον Λέιτον Χιούιτ (20 ετών και εννέα μηνών). Πώς έφτασε εδώ ο Αλκαράθ;

Νίκησε με 3-1 τον Κάσπερ Ρουντ στον τελικό του US Open και είναι και ο νεότερος πρωταθλητής στο αμερικάνικο όπεν, ενώ τα σετ του τελικού ήταν 6-4, 2-6, 7-6, 6-3.

Μετά τον αγώνα, ο Αλκαράθ είπε:  «Είναι μια πολύ ιδιαίτερη ημέρα για όλους. Οι σκέψεις μου είναι μαζί σας σήμερα. Στη μητέρα μου και τον παππού. Δεν είναι ποτέ εύκολο να ζήσεις αυτή τη μέρα σαν να είναι φυσιολογική. Θα θυμάμαι αυτή τη μέρα για πάντα και θα σας σκέφτομαι. Οσον αφορά εμένα, το να γίνω Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη και να έχω κατακτήσει ένα Grand Slam, το ονειρευόμουν από όταν ήμουν παιδί. Δουλεύω πολύ σκληρά για αυτό. Είναι δύσκολο να μιλήσω αυτή τη στιγμή, γιατί είναι πολύ συναισθηματικό, αλλά είναι κάτι που προσπαθούσα να πετύχω εδώ και χρόνια. Ολη η σκληρή δουλειά μου, της ομάδας μου, της οικογένειάς μου, ανταμείφθηκε σήμερα. Είμαι απλά 19 ετών και οι περισσότερες σημαντικές αποφάσεις παίρνονται από τους γονείς μου και από την ομάδα μου, οπότε το σημερινό είναι πολύ ξεχωριστό».

«Δεν έχω χρόνο να κουραστώ»

Ο νεαρός τενίστας που ανοίγει τη νέα εποχή του αθλήματος συνέχισε:

«Είμαι λίγο κουρασμένος τώρα, όμως δεν έπρεπε να είμαι κουρασμένος πριν από τον τελικό. Είπα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πως ποτέ δεν είμαι κουρασμένος. Αυτό ισχύει όσο αγωνίζομαι. Σε κάθε τουρνουά. Πρέπει να δίνω τα πάντα μέσα στο κορτ. Ο,τι έχω μέσα μου. Γι’ αυτό δουλεύω. Και όπως είπα πριν απ’ τον τελικό, δεν υπάρχει χρόνος για να είμαι κουρασμένος».

Οντως, ο Αλκαράθ είχε να διαχειριστεί και τη σωματική κούραση, καθώς προηγήθηκαν τρεις αγώνες στα πέντε σετ: με τον Τσίλιτς στον 4ο γύρο (3 ώρ. 54), με τον Σίνερ στα προημιτελικά (5 ώρ. 15) και τον Τιάφο στα ημιτελικά (4 ώρ. 19). Ο τελικός ήταν αγώνας τριών ωρών και 20 λεπτών και ο  Αλκαράθ τελείωσε την αναμέτρηση-πρόκληση με 14 άσους, 55 winners, αλλά και 41 αβίαστα λάθη. O Ρουντ είχε 37 winners και  29 αβίαστα λάθη. Ο Νορβηγός είναι πλέον στο Νο 2, νέο ρεκόρ καριέρας, όμως για τον 24χρονο μένει η πικρή γεύση του δεύτερου χαμένου εφετινού τελικού σε Grand Slam μετά την ήττα του στο Παρίσι από τον Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός.

Να σημειωθεί πως ο Αλκαράθ έκανε πανηγυρισμό α λα Ναδάλ! Ο σπουδαίος συμπατριώτης του είναι ίνδαλμα για τον νεαρό. Ο Αλκαράθ ξεπέρασε τον Ράφα Ναδάλ που είχε πανηγυρίσει στο γαλλικό Οπεν το 2005 και είναι ο πιο μικρός που νικά στο US Open, από τον Πιτ Σάμπρας το 1990.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024