Αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε έξι από τις δώδεκα περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 5-11 Σεπτεμβρίου, σε σχέση με την εβδομάδα 29 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου.
Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε τέσσερεις από τις δώδεκα περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε δύο περιοχές του ΕΔΕΛ.
Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Κέρκυρα (+31%), στην Ξάνθη (+87%), στην Αλεξανδρούπολη (+98%), στη Λάρισα (+135%) και στο Βόλο (+165%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Ιωάννινα (+12%). Καθαρά πτωτικές τάσεις διαπιστώθηκαν στην Πάτρα (-38%), στο Ηράκλειο (-40%) και στον ‘Αγιο Νικόλαο (-68%), ενώ οριακή ήταν η μείωση που παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (-27%). Σταθερό έμεινε ουσιαστικά το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Αττική (-9%) και στα Χανιά (-9%).
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59