Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Χρυσός Διόνυσος στην ταινία «5pm Seaside»

Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Χρυσός Διόνυσος στην ταινία «5pm Seaside»

Με την απονομή των βραβείων ολοκληρώθηκε η 45η διοργάνωση την Κυριακή το βράδυ

H ταινία «5pm Seaside» του Βάλεντιν Στέισκαλ (Valentin Stejskal) κέρδισε τον Χρυσό Διόνυσο καλύτερης ταινίας του Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος του 45ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής. Η τέταρτη μικρού μήκους ταινία του Στέισκαλ αναφέρεται στην συνάντηση μετά από πολλά χρόνια ενός φορτηγατζή με τον πρώην εραστή του.

Η κριτική επιτροπή του Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος αποτελούμενη από τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Γιάνναρη στην θέση του προέδρου με μέλη τους Μαρκέλλα Γιαννάτου (ηθοποιός), Μαρίνα Γιώτη (κινηματογραφίστρια και εικαστική καλλιτέχνις), Ιωακείμ Μυλωνά (σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του International Short Film Festival of Cyprus) και Άρη Δημοκίδη (δημοσιογράφος) αναφέρει στο σκεπτικό της για την ταινία: «Μια πραγματικά ευαίσθητη και λιτή κινηματογραφική αφήγηση που από τότε που την είδαμε την κουβαλάμε μέσα μας και κατάφερε να μας εισάγει αβίαστα στον πληγωμένο και εσωτερικό κόσμο των ηρώων της».

Το βραβείο Χρυσός Διόνυσος συνοδεύεται από τρία έπαθλα: η Φίνος Φιλμ προσφέρει χρηματικό έπαθλο 4.000 ευρώ, η ΕΡΤ προσφέρει χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου προσφέρει χρηματικό έπαθλο 2.500 ευρώ.

Για την ίδια ταινία, το «5pm Seaside», ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος απέσπασε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας ενώ για την την ταινία «Δάφνη» της Τώνιας Μισιαλή βραβεύτηκε η Νιόβη Χαραλάμπους. Ο Αργυρός Διόνυσος – Βραβείο σκηνοθεσίας «Τώνια Μαρκετάκη» δόθηκε στον Μιχάλη Κίμωνα για την ταινία «Kiddo» και το ειδικό βραβείο κριτικής επιτροπής κέρδισε η Εύη Καλογηροπούλου για την ταινία «Στο Θρόνο του Ξέρξη». Το βραβείο ντοκιμαντέρ στον Νάσο Γκατζούλη για την ταινία «Toxic Magnus». Ο Θάνος Τοκάκης κέρδισε το βραβείο σεναρίου για την ταινία «Tokakis ή What’s My Name».

Το Grand Prix του Διεθνούς Τμήματος όπου πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος δόθηκε στην ταινία «Techno, Mama» του Σαούλιους Μπαραντίνσκας από την Λιθουανία ενώ για την ταινία «The Saboteur» ο Aνσίν Κασιτόνονι από την Φινλανδία κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024