Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ Σπούτνικ: Κόντρα ΝΔ με Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για το σύνθημα κατά Μητσοτάκη

Φεστιβάλ Σπούτνικ: Κόντρα ΝΔ με Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για το σύνθημα κατά Μητσοτάκη

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως στη σάτιρα δεν μπαίνουν φραγμοί, με το κυβερνώ κόμμα να απαντά πως οι διαφορές ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι «βαθιά πολιτισμικές».

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε το σύνθημα κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια παράστασης στο Φεστιβάλ Σπούτνικ και προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, «δημοκρατία και λογοκρισία είναι έννοιες αντίθετες», υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να μπαίνει φραγμός στη σάτιρα ενός καλλιτέχνη, ενώ μιλά για «ακροδεξιό και αντιδημοκρατικό κατήφορο».

Ειδικότερα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «τις τελευταίες ώρες, η επίσημη ΝΔ, βουλευτές, υπουργοί και όλα τα ακροδεξιά τρολ, έχουν βαλθεί να τερματίσουν το γραφικόμετρο», με αφορμή, όπως αναφέρει, «ένα στιγμιότυπο από την παράσταση του Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη (Τσολιάς) στο φεστιβάλ μας».

«Κανονικά δεν θα υπήρχε λόγος να απαντήσουμε σε όσα εξωφρενικά υποστηρίζουν, αλλά υπάρχουν όρια και στη ΝΔ τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού», συνεχίζει, προσθέτοντας ότι «πλέον δεν κάνουν ούτε τον κόπο να κρύψουν πως απεχθάνονται τη σάτιρα, την ελευθερία λόγου, όπως και κάθε είδους ελευθερία».

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ακροδεξιό και αντιδημοκρατικό κατήφορο» που «δεν έχει τελειωμό», ενώ σχολιάζει πως «ίσως ο πανικόβλητος κ. Μητσοτάκης, μετά την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, να φτιάξει και μια αστυνομία λόγου, για να ελέγξει με τη βία και τη σάτιρα και να στέλνει έγγραφες εντολές στους δημιουργούς για το περιεχόμενο των παραστάσεων».

«Υποστηρίζουμε απόλυτα», αναφέρει καταληκτικά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ «το δικαίωμα κάθε καλλιτέχνη να εκφράζεται όπως θέλει, ακόμα κι όταν μπαίνουν στο στόχαστρό τους λαοφιλείς ηγέτες όπως ο κ. Μητσοτάκης».

ΝΔ: Οι διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο πολιτικές, είναι βαθιά πολιτισμικές

«Το χυδαίο σύνθημα κατά του πρωθυπουργού που κυκλοφορούσαν τα troll του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο, το υιοθέτησαν στο φεστιβάλ τους κι ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν βγήκε να το καταδικάσει, αλλά το δικαιολόγησε κιόλας», αναφέρει σε σχόλιό της η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στην ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κι ύστερα από όλα αυτά ζητούν και τα ρέστα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει συνεχώς ότι μένει πάντα ίδιος: τοξικός και χυδαίος» τονίζει η Νέα Δημοκρατία, συμπληρώνοντας πως οι διαφορές της με τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι μόνο πολιτικές, είναι βαθιά πολιτισμικές».

Στο ζήτημα που προέκυψε με το σύνθημα εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη στο φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «εμείς πολιτική με ύβρεις δεν κάνουμε».

«Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία, αρχηγός κόμματος να επιβραβεύει υβριστικό σύνθημα πεζοδρομίου» τόνισε και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να καταλάβουν στο ΣΥΡΙΖΑ πως έχουμε διαφορά ύφους και ήθους. Εμείς πολιτική με ύβρεις δεν κάνουμε».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024