Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου της Νέας Σμύρνης συνεχίζει καθημερινά τις ξεχωριστές εκδηλώσεις μνήμης τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή με πλήθος καλλιτεχνών που τιμούν την επέτειο.

Στις 21:00 σήμερα 9 Σεπτεμβρίου 2022 με αφορμή τα 100 χρόνια, αλλά και τον έναν αιώνα που συμπληρώνεται από την παρουσία των Αρμενίων στην Ελλάδα, παρουσιάζεται στο Άλσος της Νέας Σμύρνης μια επιλεγμένη ανθολογία από παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια της Αρμενίας, καθώς και παραδοσιακά Σμυρναίικα, αλλά και σύγχρονα τραγούδια Ελλήνων συνθετών με αναφορές στην Καταστροφή της Σμύρνης και στον Μικρασιατικό Ελληνισμό.

Στο σημερινό πρόγραμμα οι ερμηνεύτριες Βάσια Ζήλου και Μαρία Κανελλοπούλου και ο συνθέτης Στέφανος Δεκεριάν.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, «Το φετινό μας πρόγραμμα είναι από τα πιο πλούσια καλλιτεχνικά στην ιστορία του θεσμού, καθώς η φετινή χρονιά αποτέλεσε για εμάς μια νέα και διαφορετική πρόκληση, λόγω του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η πόλη μας οφείλει να ανταποκριθεί επάξια στον συμβολισμό που φέρει ως συνέχεια της Σμύρνης, πόλης – συμβόλου για τον απανταχού Ελληνισμό».