Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Ιατρική Σχολή Αθηνών για τα καρδιαγγειακά νοσήματα

Νέο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Ιατρική Σχολή Αθηνών για τα καρδιαγγειακά νοσήματα

Η πρακτική άσκηση του θα πραγματοποιείται στα ιατρεία και εργαστήρια Καρδιομεταβολικων νοσημάτων των συνεργαζόμενων κλινικών (Σωτηρία, Αττικό, Λαϊκό, Ιπποκράτειο)

Με ένα νέο φιλόδοξο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ξεκινάει την νέα ακαδημαϊκή χρονιά η Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών. Το νέο πρόγραμμα θα  οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) με τίτλο «Καρδιομεταβολική ιατρική» (Master of Science (MSc) «Cardiometabolic Medicine») και τα μαθήματα του θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.

Στο νέο πρόγραμμα θα γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου του Α΄ κύκλου σπουδών των τμημάτων Ιατρικής, Νοσηλευτικής καθώς και όλων των συναφών επιστημών της ημεδαπής ή ομοταγών, αναγνωρισμένων από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ), Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και απόφοιτοι άλλων τμημάτων ΑΕΙ (π.χ. Φαρμακευτικής, Χημείας, Βιολογίας, ΤΕΦΑΑ, Διαιτολογίας/Διατροφολογίας, Ψυχολογίας) της Ελλάδας ή αναγνωρισμένων αντίστοιχων τμημάτων του εξωτερικού.

Όπως εξηγούν οι εκπρόσωποι της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, οι απόφοιτοι του προγράμματος στην «Καρδιομεταβολική Ιατρική» θα αποτελούν εξειδικευμένους επιστήμονες που θα μπορούν να εργαστούν σε τομείς σχετιζόμενους με καρδιαγγειακά ή μεταβολικά νοσήματα, σε δημόσιες  και ιδιωτικές δομές ή και θα μπορούν να σχεδιάσουν και να εκπονήσουν βασική ή και κλινική έρευνα στο γνωστικό αντικείμενο των καρδιομεταβολικών νοσημάτων.

Η πρακτική άσκηση του, δε, θα πραγματοποιείται στα ιατρεία και εργαστήρια Καρδιομεταβολικων νοσημάτων των συνεργαζόμενων κλινικών (Σωτηρία, Αττικό, Λαϊκό, Ιπποκράτειο).

Για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, δε, προβλέπεται επίσης η συμμετοχή σε εργασίες κυρίως ερευνητικές, συστηματικές ανασκοπήσεις και μετα-αναλύσεις, δεδομένου ότι μέσω αυτών προάγεται η πρωτοποριακή έρευνα και καινοτομία, η σύνδεση της έρευνας με τη διδασκαλία και η διάχυση των ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Ποιοι είναι οι στόχοι του προγράμματος;

Η διαγνωστική προσέγγιση ασθενών με καρδιομεταβολικές διαταραχές, η φαρμακευτική και μη-φαρμακευτική αντιμετώπιση τους, η εκπαίδευση στις σύγχρονες εξελίξεις της παθογένειας, της παθοφυσιολογίας, της διάγνωσης, και της θεραπείας (φαρμακευτικής και μη) των καρδιομεταβολικών νοσημάτων, η στελέχωση του συστήματος υγείας (ιδιωτικού και δημόσιου) σε τομείς σχετιζόμενους με καρδιαγγειακά και μεταβολικά νοσήματα και η κατάρτιση επιστημόνων με τις απαιτούμενες δεξιότητες για επιτυχή σταδιοδρομία στον ιδιωτικό, δημόσιο και ακαδημαϊκό τομέα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024