Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινεζική επέλαση στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP

Κινεζική επέλαση στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP

Ο νέος κύκλος δοκιμών πρόσκρουσης επεφύλαξε, μεταξύ άλλων, δύο πεντάστερες διακρίσεις για δύο μοντέλα κινεζικής προέλευσης αλλά και ένα ρεκόρ βαθμολογίας για το Tesla Model Y

Πολυσυλλεκτικός είναι ο νέος κύκλος δοκιμών πρόσκρουσης καθώς εκτός από τις συνηθισμένες συμμετοχές ή μάλλον ακριβέστερα τις συμμετοχές συνηθισμένης προέλευσης υπήρξαν δύο μοντέλα με κινεζική καταγωγή τα οποία, αποσπώντας την κορυφαία διάκριση των πέντε αστέρων, έκλεψαν κατά κάποιο τρόπο την παράσταση.

Ο λόγος για τα για το πεντάθυρο hatchback Ora Funky Cat και  επιβλητικών διαστάσεων και προδιαγραφών Wey Coffee 01 της Great Wall, που όπως επεσήμανε και ο γενικός γραμματέας του EuroNCAP, Michiel van Ratingen ανεβάζουν τον πήχη ψηλά για όσα αντίστοιχης προέλευσης αυτοκίνητα ακολουθήσουν.

Σε ό,τι αφορά τις βαθμολογίες που απέσπασαν το Ora Funky αξιολογήθηκε με 92% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, με 83% σε αυτήν που αξιολογεί την προστασία παιδιών, με 74% για την προστασία πεζών και ποδηλατών αλλά και 93% σε ό,τι αφορά τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης που διαθέτει.

Στην περίπτωση του Wey Coffee 01, το επιβλητικό SUV αξιολογήθηκε με 91% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, με 87% για την προστασία που προσφέρει στα παιδιά, με 79% για την προστασία πεζών και ποδηλατών και με 94% για τα συστήματα ασφάλειας, αποσπώντας επίσης την κορυφαία διάκριση των πέντε αστέρων της ανεξάρτητης ευρωπαϊκής αρχής δοκιμών πρόσκρουσης.

Αναμφισβήτητος αν και αναμενόμενος πρωταγωνιστής των δοκιμών πρόσκρουσης το Tesla Model Y το οποίο απέσπασε βαθμολογία 98% στην κατηγορία όπου βαθμολογούνται τα συστήματα περιφερειακής ασφάλειας. Να σημειωθεί επίσης ότι το μοντέλο της Tesla απέσπασε την απόλυτη βαθμολογία για τα συστήματα που επιτηρούν τη διαδικασία διατήρησης της πορείας του αυτοκινήτου στη λωρίδα κυκλοφορίας αλλά και για το νέο σύστημα επιτήρησης του οδηγού με βάση κάμερα.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες κατηγορίες το μοντέλο της Tesla αξιολογήθηκε με 97% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, με 87% στην κατηγορία προστασίας παιδιών και με 82% για την προστασία πεζών και ποδηλατών.

«Έχουμε δει και στο παρελθόν καλά αποτελέσματα από κινέζους κατασκευαστές ωστόσο έχουν υπάρξει και πολύ κακά. Tην φετινή χρονιά ο EuroNCAP θα θέσει σε δοκιμές περισσότερα κινεζικά αυτοκίνητα από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν και η Great Wall μόλις έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά για αυτά που θα ακολουθήσουν. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ την Tesla για τα πραγματικά εξαιρετικά αποτελέσματα και το ρεκόρ που πέτυχε το Model Y. H Τesla έχει αποδείξει ότι επιδιώκει το καλύτερο και ευελπιστούμε ότι θα εξακολουθήσουν να έχουν τους ίδιους στόχους και στο μέλλον», σημείωσε ο γενικός γραμματέας της ανεξάρτητης ευρωπαϊκής αρχής, Michiel van Ratingen.

Με πέντε αστέρια αξιολογήθηκε επίσης το ηλεκτροκίνητο Genesis GV60 το οποίο με βαθμολογίες  89% (προστασία ενηλίκων επιβατών), 87% (προστασία παιδιών), 88% (συστήματα ασφαλείας) και 88% για τα συστήματα ασφαλείας.

Το πολυτελές ηλεκτροκίνητο δεν ήταν η μοναδική συμμετοχή του ομίλου Hyundai, καθώς στο νέο κύκλο δοκιμών συμμετείχε επίσης και το Kia Niro το οποίο βαθμολογήθηκε με τέσσερα και πέντε αστέρια, αναλόγως το επίπεδο εξοπλισμού και με δεδομένο ότι ο EuroNCAP έκρινε ότι στις πιο γενναιόδωρες εκδόσεις, το σύστημα αυτόνομης πέδησης είναι πιο αποτελεσματικό, ανεβάζοντας την συνολική βαθμολογία του.

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024