Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ελλάδα – Ιταλία 12-9: Στον τελικό οι κοριτσάρες του πόλο

Ελλάδα – Ιταλία 12-9: Στον τελικό οι κοριτσάρες του πόλο

Η Ελλάδα ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ιταλίας (12-9) και προκρίθηκε πανηγυρικά στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Η Ελλάδα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο γυναικών για τέταρτη φορά στην ιστορία της!

Τα κορίτσια μας νίκησαν και την Ιταλία (12-9) και βάζουν πλώρη για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού, καθώς θα παίξουν στον μεγάλο τελικό με την Ισπανία την Παρασκευή (9/9).

Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ στο ξεκίνημα του αγώνα με τη Νίνου. Οι Ιταλίδες βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με την Πικότσι αλλά η Ελευθερία Πλευρίτου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα μας. Οι Ιταλίδες ισοφάρισαν σε 2-2 με τη Μαρλέτα.

Η Ελλάδα έφτασε στο 3-2 με την Ξενάκη στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Η γαλανόλευκη έφτασε στο 4-2 με εκτέλεση πέναλτι της Νίνου με την Μπιανκόνι να μειώνει για την Ιταλία προτού η Σιούτη δώσει την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου προβάδισμα δύο γκολ.

Η Ιταλία μείωσε για τελευταία φορά στο γκολ (6-5) με την Ταμπάνι. Από εκείνο το σημείο η Ελλάδα ανέβασε ρυθμό στην επίθεσή της και προηγήθηκε με 9-5 με τη Βασιλική Πλευρίτου.

Η Ελλάδα προηγήθηκε με 11-7 με γκολ της Χυδηριώτη στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου με την Αβένιο να μειώνει στα τρία τέρματα. Η γαλανόλευκη έπαιξε στη συνέχεια εξαιρετικές άμυνες στην παίκτρια λιγότερη και κράτησε το προβάδισμά της.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-2, 4-3, 1-2

Ελλάδα: Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Τριχά, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου 3, Πάτρα 1, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

Ιταλία: Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι, Αβένιο 4, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 1, Παλμιέρι 1, Μαρλέτα 1, Κοκιέρε, Βιακάβα, Μπαντσέλι.

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024