Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντόρα Μπακογιάννη για Ερντογάν: Να μην έρθει ούτε νύχτα, ούτε μέρα – Η «απάντηση» θα τον δυσκολέψει

Ντόρα Μπακογιάννη για Ερντογάν: Να μην έρθει ούτε νύχτα, ούτε μέρα – Η «απάντηση» θα τον δυσκολέψει

«Η Ελλάδα είναι πάρα πολύ καλά αμυντικά προετοιμασμένη και πάρα πολύ καλά θωρακισμένη διπλωματικά. Αυτό του δημιουργεί μια τεράστια ανασφάλεια. Γαυγίζει αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη για τον Ερντογάν.

Τις πρόσφατες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση, αλλά και στην εσωτερική πολιτική επικαιρότητα.

«Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Τούρκος πρόεδρος είναι να μην έρθει ούτε νύχτα, ούτε μέρα γιατί η ‘απάντηση που θα πάρει θα τον δυσκολέψει πάρα πολύ΄», σημείωσε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Ερντογάν: «Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται»

Και τόνισε πως «η Ελλάδα είναι πάρα πολύ καλά αμυντικά προετοιμασμένη και πάρα πολύ καλά θωρακισμένη διπλωματικά. Αυτό του δημιουργεί μια τεράστια ανασφάλεια. Άρα, εγώ δεν πιστεύω ότι θα έρθει ούτε νύχτα, ούτε μέρα. Γαυγίζει αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι κοιμάται ήσυχη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι οι προκλητικές του δηλώσεις δεν είναι μόνο προεκλογικά τρικς και ότι η ρητορική του έχει αποδέκτες και τους Αμερικανούς, «που προσπαθεί να φοβίσει με τέτοιες κουβέντες. Έχει αποδέκτες και την υπόλοιπη Δύση, διότι βρίσκεται ανάμεσα στις δύο βάρκες», όπως είπε.

«Έχει τεράστια διπλωματικά προβλήματα, που προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να λύσει», σημείωσε προσθέτοντας ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αυτή η ρητορική έχει ένα αποτέλεσμα σε ολόκληρο τον κρατικό ιστό, αλλά και σε επίπεδο τουρκικής κοινωνίας».

Μάλιστα, όπως εκτίμησε η κυρία Μπακογιάννη, «αυτή η ρητορική θα μας δυσκολέψει την επόμενη των εκλογών, γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να έρθουμε σε κάποιας μορφής διάλογο».

Ενεργειακή κρίση: «Χάθηκε πολύς χρόνος»

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας για την ενεργειακή κρίση, τόνισε ότι η ευρωπαϊκή αντίδραση άργησε και χάθηκε πολύς χρόνος.

«Θα ήταν ευχής έργο να είχαν ακούσει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του κ. Ντράγκι πριν τρεις μήνες. Θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση η Ευρώπη», σημείωσε.

Και προσέθεσε: «Η Γερμανία καθυστέρησε πάρα πολύ. Καθυστέρησε να ανακοινώσει το αυτονόητο, ότι θα συνεχίσει τα πυρηνικά της. Δυσκόλεψε την απόφαση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τώρα την πήραν την απόφαση και θα προχωρήσουν οι Ευρωπαίοι. Γι αυτό, το μπρα ντε φερ φέτος το χειμώνα θα είναι το πιο σκληρό μεταξύ ολόκληρης της Δύσης και της Ρωσίας. Θα είναι μια δύσκολη περίοδος. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι πολιτικές ηγεσίες δεν είναι αποφασισμένες να παίξουν το παιχνίδι του Πούτιν».

Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, γιατί ο Πούτιν θα ρίξει όλα του τα «όπλα» αυτό τον χειμώνα, γιατί από την άνοιξη και πέρα οι ισορροπίες θα αλλάξουν πολύ.

«Πρέπει να θωρακιστεί η ΕΥΠ»

Για την εξεταστική επιτροπή στη Βουλή, που ξεκινά την Τετάρτη, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι ο πρώτος στόχος είναι να μάθουμε τι συνέβη, ώστε να μην ξανασυμβεί.

Σημείωσε δε, ότι πρέπει να θωρακιστεί η ΕΥΠ, ώστε να κάνει τη δουλειά της και να μην έχουμε κενά.

«Υπάρχουν προβλήματα όμως στο να βγουν όλα, γιατί αυτός ο οποίος θα τα πει, πάει για κακούργημα. Διότι αν παραβιαστεί το απόρρητο, αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε 10 χρόνια φυλακή», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ακρίβεια, τονίζοντας ότι ο κόσμος έχει αγωνία γύρω από αυτό το ζήτημα, ενώ για τον εκλογικό νόμο σημείωσε πως εάν ερωτηθεί από τον πρωθυπουργό, θα πει ανοιχτά τη γνώμη της.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024