Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα τραγικά περιστατικά σε λούνα παρκ της Ελλάδας και του κόσμου

Δέκα τραγικά περιστατικά σε λούνα παρκ της Ελλάδας και του κόσμου

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν συμβεί περίπου δέκα γεγονότα, με θύματα μικρά παιδιά

Μνήμες από τραγικά περιστατικά που έγιναν τα τελευταία χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό, ανέσυρε το ατύχημα στο Allou Fun Park, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα.

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν συμβεί περίπου δέκα γεγονότα, σε λούνα παρκ με θύματα μικρά παιδιά όπως στον Βόλο και στο Ελληνικό.

 Ατύχημα στο Allou Fun Park

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στο μεγαλύτερο λούνα παρκ της Aττικής. Με τους τέσσερις φίλους να μπαίνουν στο παιχνίδι και να κάθονται στο ίδιο βαγόνι… Λίγο πριν το τέλος, μετά από την κατηφόρα και οι τέσσερις εκσφενδονίζονται και καταλήγουν τραυματισμένοι στον περιβάλλοντα χώρο, με τους ίδιους και στενούς συγγενείς τους να υποστηρίζουν ότι το βαγόνι εκτροχιάστηκε και τη διοίκηση του Allou Fun Park να τους διαψεύδει και να μιλάει για ατύχημα στο οποίο η εταιρεία δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη, όπως επισημαίνεται. Ο υπεύθυνος του χώρου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το μηχάνημα σφραγίστηκε και θα ελεγχθεί από πραγματογνώμονα. Σύμφωνα με τις περιγραφές των τεσσάρων ατόμων που επέβαιναν στη μοιραία διαδρομή η βάρκα δεν φρενάρισε καθώς στο σημείο στο οποίο σταματά δεν υπήρχε επαρκές νερό με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί. Η εταιρεία ωστόσο απαντά πως ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός, η στάθμη του νερού ήταν επαρκής και πως τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Βλάβη σε τρενάκι στη Βρετανία – 19 άτομα κρέμονταν για 90 λεπτά

Το  βρετανικό πάρκο Southport Pleasureland ζήτησε συγγνώμη για την περιπέτεια που έζησαν… στον αέρα 19 άτομα, σε μία μοιραία βόλτα. Συνολικά 19 άνθρωποι διασώθηκαν από το Rocket Coaster του λούνα παρκ και οι ιδιοκτήτες ζήτησαν συγγνώμη, καθώς ένα κορίτσι τραυματίστηκε και άλλα 18 άτομα «λαχτάρησαν» όταν το τρενάκι του λούνα παρκ στο οποίο επέβαιναν κόλλησε.

Γονείς και τρομοκρατημένα παιδιά είχαν κολλήσει σε ύψος 6 μέτρων «για τουλάχιστον 90 λεπτά», σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Το θεματικό πάρκο είπε ότι όλοι οι έλεγχοι ρουτίνας συντήρησης είχαν πραγματοποιηθεί πριν ξεκινήσει η διαδρομή.

Ατύχημα στη Γερμανία –  34 τραυματίες

Να τραυματιστούν τουλάχιστον 34 άνθρωποι είχε σαν αποτέλεσμα η σύγκρουση δύο τρένων σε θεματικό πάρκο της Legoland, στο Γκούνζμπουργκ της Γερμανίας. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το ατύχημα σημειώθηκε όταν ένα από τα τρένα φρέναρε απότομα.

Λόγω της σύγκρουσης δύο άνθρωποι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο με αεροδιακομιδή, δεδομένου ότι υπέστησαν σοβαρά τραύματα. Το ατύχημα στην Legoland σημειώθηκε μόλις ένα μήνα αφού ένα 14χρονο κορίτσι σκοτώθηκε σε ένα φοβερό δυστύχημα στο τρενάκι του τρόμου. Η 14χρονη έχασε τη ζωή της σε περιστατικό που  σημειώθηκε στο πάρκο Tivoli Friheden στο Aarhus, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας.

Ατύχημα στη Δανία – Μια 14χρονη σκοτώθηκε

Μια 14χρονη σκοτώθηκε και ένα αγόρι 13 ετών τραυματίστηκε σε δυστύχημα που σημειώθηκε σε ένα τρενάκι λούνα παρκ στο Όρχους, στη δυτική Δανία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 13.00, τοπική ώρα, όταν ένα από τα βαγόνια αποκολλήθηκε από το τρενάκι «Κόμπρα», όπως είπε ο διευθυντής του λούνα παρκ «Τίβολι Φρίχεντεν», Χένρικ Ράγκμποργκ Όλσεν.

«Το πίσω μέρος έσπασε και κρεμόταν από το υπόλοιπο τρενάκι», εξήγησε μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TV2.

Από την αποκόλληση του βαγονιού σκοτώθηκε ένα κορίτσι 14 ετών, ενώ ένα 13χρονο αγόρι τραυματίστηκε στο χέρι. Το πάρκο έκλεισε και όλοι οι επισκέπτες απομακρύνθηκαν.

Ατύχημα στη Τουρκία –  Τραυματίστηκαν 3 παιδιά

Ένα σοκαριστικό ατύχημα σημειώθηκε σε λούνα παρκ της Τουρκίας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών παιδιών που διασκέδαζαν σε «ιπτάμενο» παιχνίδι.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Αττάλεια, με τις σκηνές τρόμου να έχουν καταγραφεί σε βίντεο.

Το ατύχημα στην πόλη Αττάλεια της Τουρκίας σημειώθηκε όταν κάποια παιδάκια ανέβηκαν σε ένα «ιπτάμενο» παιχνίδι του λούνα παρκ και ο κεντρικός άξονας του… έσπασε.

Οι τρομακτικές στιγμές που βίωσαν όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και όσοι παρακολουθούσαν εκείνη την στιγμή το παιχνίδι, έχουν καταγραφεί σε βίντεο.

Τα παιδιά διασκεδάζουν ανέμελα στο «ιπτάμενο» παιχνίδι. Κάποια στιγμή, ενώ τα παιδιά βρίσκονται στον αέρα, σπάει ο κεντρικός άξονας του παιχνιδιού και οι καρέκλες του βρέθηκαν λίγα μέτρα πιο πέρα.

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι τραυματίστηκαν τρία παιδιά, τα οποία είναι ωστόσο καλά στην υγεία τους.

Ατύχημα στην Ινδία – Τραυματίστηκαν 16 άτομα

Σε εφιάλτη εξελίχθηκε η επίσκεψη σε λούνα παρκ για δεκάδες άτομα στην πόλη Μοχάλι στην Ινδία όταν ο πύργος στον οποίο ανέβηκαν έσπασε και έπεσε με δύναμη στο έδαφος.

Σε βίντεο που έχουν καταγράψει αυτόπτες μάρτυρες φαίνεται η στιγμή του ατυχήματος εξαιτίας του οποίου τουλάχιστον 16 άτομα οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο η πτώση σημειώθηκε από ύψος περίπoy 25 μέτρων.

Ατύχημα στο Βόλο – Νεκρή 14χρονη

Τραγική κατάληξη είχε για μια μαθήτρια γυμνασίου 14 ετών, η οποία πήγε σε λούνα παρκ στο παζάρι του Αλμυρού Βόλου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η άτυχη 14χρονη ήταν μαζί με άλλα άτομα πάνω στο παιχνίδι «χαλί» του λούνα παρκ.

Ομως, κάποια στιγμή εκσφενδονίστηκε και έπεσε από μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και τα άκρα.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο αλλά και η πυροσβεστική που απεγκλώβισε την 14χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, αλλά δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Αυτόπτες μάρτυρες, που ήταν εκείνη την ώρα πάνω στο ίδιο παιχνίδι του λούνα παρκ, ανέφεραν πως το συγκεκριμένο δεν διαθέτει ζώνες ασφαλείας.

Ατύχημα στη Ναύπακτο – κοριτσάκι 3 ετών τραυματίστηκε

Ένα κοριτσάκι 3 ετών τραυματίστηκε σε τρενάκι του λουνα παρκ της Ναυπάκτου με αφορμή το παζάρι που πραγματοποιούνταν εκείνες τις ημέρες. Το ατύχημα σημειώθηκε στις 30/10/2019 την στιγμή που η νεαρή διασκέδαζε έπεσε από το τρενάκι.

Ατύχημα στο Οχάιο των ΗΠΑ – 7 τραυματίες και 1 νεκρός

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κι άλλοι επτά τραυματίστηκαν σε δυστύχημα που συνέβη την ώρα που επέβαιναν σε μια ρόδα, σε λούνα παρκ στο Οχάιο. Όλες οι εγκαταστάσεις με ψυχαγωγικές δραστηριότητες έκλεισαν, έως ότου οι αρχές να δώσουν και πάλι το πράσινο φως για την λειτουργία τους.

Εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Κολόμπους δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ένας 18χρονος νέος εκσφενδονίστηκε από το κάθισμά του στον αέρα από ύψος 15 μέτρων και σκοτώθηκε.

Επιπλέον, τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ η κατάσταση άλλων τεσσάρων τραυματιών είναι σταθερή.

Ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κάσιτς διέταξε τη διακοπή της λειτυργίας όλων των παιχνιδιών στο Ohio State Fair, που είχε ανοίξει τις πύλες του για το κοινό την Τετάρτη και επρόκειτο να λειτουργεί έως την 6η Αυγούστου.

Η Ρόντα Μπάργκες βρισκόταν στο λούνα παρκ μαζί με τα τρία της παιδιά. Περιέγραψε ότι μέρος μιας σειράς καθισμάτων «έσπασε και οι επιβαίνοντες έπεσαν από το «βαγόνι». Ορισμένοι κατέληξαν «με την πλάτη στο τσιμέντο».

Ατύχημα στο Ελληνικό – Νεκρός 13χρονος

Θανατηφόρο ατύχημα σημειώθηκε στις 27 Απριλίου 2014 στο υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό, όταν ένα 13χρονο αγόρι μαζί με την 11χρονη αδελφή του μπήκαν σε έναν τεράστιο φουσκωτό κύλινδρο κι ενώ έπαιζαν μέσα σε μια μεγάλη πλαστική πισίνα, φύσηξε αέρας, σήκωσε τον κύλινδρο μαζί με τα δυο παιδιά και τον πέταξε σε απόσταση 30 μέτρων.

Ο κύλινδρος έως ότου «προσγειωθεί» χτυπούσε ανεξέλεγκτα σε κάγκελα, άλλα παιχνίδια του λούνα παρκ και σε ένα τοίχο με αποτέλεσμα τον θάνατο του αγοριού και τον σοβαρό τραυματισμό του κοριτσιού.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024