Βραζιλία: Επέζησε από θαύμα στη μέση του Ατλαντικού χάρη σε ένα καταψύκτη
Αμέτρητες οι προκλήσεις που αντιμετώπισε ο άνδρας από την Βραζιλία
Σε εφιάλτη μετατράπηκε ένα ταξίδι ψαρέματος για άνδρα από την Βραζιλία, ο οποίος επέζησε στον Ατλαντικό Ωκεανό για 11 ημέρες όταν το σκάφος του βυθίστηκε.
Ο Romualdo Macedo Rodrigues ξεκίνησε το ταξίδι του τον Αύγουστο, ο οποίο προοριζόταν να διαρκέσει τρεις ημέρες. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια…
Διαβάστε επίσης: Ο άντρας που διένυσε τον Ατλαντικό Ωκεανό για να δει τους γονείς του
Το σκάφος του βυθίστηκε κι εκείνος ένιωσε την απελπισία να τον κυριεύει. «Νόμιζα ότι ερχόταν το τέλος μου, αλλά ο Θεός μου έδωσε άλλη μια ευκαιρία», δήλωσε ο άνδρας στο Record TV.
Εκείνο που έμελλε να είναι η σωτηρία του ήταν ένας καταψύκτης που επέπλεε. Αμέσως άρπαξε την ευκαιρία, γαντζώθηκε πάνω του και συνέχισε να ελπίζει πως θα τα καταφέρει.
Έπρεπε να περάσουν 11 ημέρες για να λήξει αίσια η περιπέτειά του. Στο μεταξύ, όλο αυτό το διάστημα δεν είχε φαγητό η νερό, αναγκάστηκε να βγάλει με τα χέρια του το νερό που έμπαινε μέσα, ενώ με τρόμο είδε καρχαρίες να κάνουν γύρω από τον καταψύκτη.
Εκείνο που του έδινε δύναμη και ελπίδα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση ήταν η σκέψη της οικογένειάς του.
Η σωτηρία ήρθε την 11η μέρα, όταν άλλο σκάφος πλησίασε τον καταψύκτη και ο Rodrigues άρχισε να κουνάει τα πόδια και τα χέρια του για να τους τραβήξει την προσοχή.
WATCH: A Brazilian fisherman spent 11 days at sea without food or water, but survived by floating inside a freezer.
Romualdo Macedo Rodrigues, 44, left northern Brazil in a wooden boat in late July. pic.twitter.com/FHEr5b1J9H
— BNN Brazil (@BNNBRNews) September 3, 2022
Τα κύματα είχαν μεταφέρει τον Rodrigues στα ανοικτά των ακτών του Σουρινάμ, 280 μίλια μακριά από το σημείο που βυθίστηκε το σκάφος του. Είχε χάσει 11 κιλά, αντιμετώπιζε προβλήματα όρασης λόγω του ηλίου, ενώ το σώμα του ήταν αφυδατωμένο.
Ο άνδρας μεταφέρθηκε στην ακτή, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι περιπέτειες για τον Rodrigues δεν σταμάτησαν εκεί, αφού η αστυνομία του Σουρινάμ τον κράτησε για δύο εβδομάδες επειδή δεν είχε έγγραφα μετανάστευσης για να βρίσκεται στη χώρα.
- Τροχαίο στα Ιωάννινα: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα… σκαρφάλωσε πάνω στο άλλο – Δείτε εικόνες
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις drones προκάλεσαν έναν θάνατο και ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Τρέλα» για την Αργεντινή: Oι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ (vids)
- Επτά παρεμβάσεις από Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442