Λιζ Τρας: Μοίρασε υποσχέσεις στο πρώτο της διάγγελμα
Ο Μπόρις Τζόνσον έφυγε η Λιζ Τρας ήρθε.
Το πρώτο της διάγγελμα ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε η Λιζ Τρας, λίγες ώρες μετά το διορισμό της από τη βασίλισσα Ελισάβετ.
Η Τρας βρέθηκε έξω από το διάσημη μαύρη πόρτα του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στριτ και αφού απέτινε φόρο τιμής στον προκάτοχο της, Μπόρις Τζόνσον – επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «ήταν ένας πρωθυπουργός με τεράστια συνέπεια» σκιαγράφησε τις άμεσες προτεραιότητες της πολιτικής που θα ακολουθήσει.
Υποσχέσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
Πρώτα απ΄ όλα υποσχέθηκε περικοπές φόρων για την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης του κόστους ζωής αλλά και την προσέλκυση επενδύσεων.
Δεύτερον δεσμεύτηκε ότι μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες σκέφτεται να παγώσει τις τιμές ενέργειας καθώς από την 1η Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο να αυξηθούν κατά 80%.
Τέλος υποσχέθηκε να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της χώρας με τις πολύωρες καθυστερήσεις στην περίθαλψη των ασθενών.
«Ξέρω τι πρέπει να κάνουμε για να ξαναδουλέψει η Βρετανία», είπε η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν θα είναι μια εύκολη δουλειά. «Αλλά θα το κάνουμε», τόνισε η Λιζ Τρας υποσχόμενη να δουλεύει καθημερινά για να πετύχει τους στόχους της.
«Θα μεταμορφώσουμε τη Βρετανία σε ένα φιλόδοξο έθνος με υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ασφαλείς δρόμους και ευκαιρίες για όλους όσοι το αξίζουν. Θα αναλάβω δράση σήμερα και θα ενεργώ κάθε μέρα μέχρι να το πραγματοποιήσω», επεσήμανε η 56η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.
- Προπόνηση: Τα 10 λάθη που κάνουμε στο γυμναστήριο
- Ηλιοφάνεια και στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά από το απόγευμα
- Τομ Μορέλο: Είναι μια πολύ, πολύ επικίνδυνη εποχή για την Αμερική
- Σχέση: Εσύ κοιμάσαι και η ευτυχία σου δουλεύει
- Η «υπόθεση με το σαλάμι» ανοίγει μέτωπο μεταξύ Wall Street και Finra
- Δύσκολος ο εμπορικός πόλεμος ΕΕ – Κίνας εν μέσω καύσωνα
- Τομ Χανκς: Το καλοκαίρι του 2027 στις αίθουσες το «The Comebacker»
- Βράζουν οι θάλασσες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)










![Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/tibet-315x220.jpg)





![ΗΠΑ: Μέρος της σκηνής κατέρρευσε κατά την διάρκεια προβών για την γιορτή της 4ης Ιουλίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/250-kai-simera-315x220.jpg)








![Διάσωση εγκλωβισμένου στη Βενεζουέλα μετά από περισσότερες από 190 ώρες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_5923790968672947697_w-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442