Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινηματογραφικά εργαστήρια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για παιδιά 10 έως 12 ετών

Κινηματογραφικά εργαστήρια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για παιδιά 10 έως 12 ετών

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, μια ωραία πρόταση για τα παιδιά που αγαπούν τον κινηματογράφο.

Από τις 5 έως τις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τα θερινά κινηματογραφικά εργαστήρια του Καρπού.

Στο εργαστήριο Animation, χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά (τρισδιάστατα αντικείμενα και χαρτιά, αλλά και το ίδιο τους το σώμα), θα πειραματιστούν με την τεχνική του stop motion για να φτιάξουν μικρά ταινιάκια animation.

Διαβάστε επίσης: Σχολική τσάντα: Τρόλεϊ, ή πλάτης, ποια να διαλέξω

Τα παιδιά εισάγονται στο είδος του animation γενικότερα και μέσα από οπτικά παιχνίδια εξοικειώνονται με τη βασική αρχή της λειτουργίας του κινηματογράφου. Συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου σεναρίου, πλάθουν τους δικούς τους χαρακτήρες , τους κατασκευάζουν και εξασκούνται στην κίνηση και το ρυθμό.

Επίσης θα εξοικειωθούν με ειδικές εφαρμογές για υπολογιστή αλλά και με τη χρήση της κάμερας και των μικροφώνων. Ανάλογα με την τεχνική που θα επιλεγεί, οι μαθητές παίρνουν το ρόλο του σκηνογράφου, κατασκευαστή, ηθοποιού, σκηνοθέτη και φωτογράφου, μαθαίνουν την σειριακή κινηματογράφηση και καθορίζουν τη μορφή της ταινίας τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Στο εργαστήριο Φωτογραφίας τα παιδιά θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές της, μαθαίνοντας για το κάδρο, τη γωνία λήψης, το πώς χρησιμοποιούμε σωστά το φως, την επιλογή φόντου καθώς και θα εξοικειωθούν με την χρήση του φωτογραφικού εξοπλισμού. Το μέσο φωτογράφισης θα είναι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και DSLR κάμερες (που θα παρέχουμε εμείς) καθώς και τα κινητά τους τηλέφωνα, αν έχουν.

Τέλος θα εισαχθούν στο κομμάτι επεξεργασίας της εικόνας μέσω απλών εφαρμογών που θα μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν. Μέσω παραδειγμάτων, ασκήσεων, και συζήτησης, θα αποκτήσουν τα εφόδια να παράγουν μικρά θεματικά πρότζεκτ τα οποία θα παρουσιαστούν ως μικρή έκθεση στο τέλος του εργαστηρίου. Φεύγοντας θα πάρουν τις φωτογραφίες τους μαζί.

Συμμετοχή

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Κράτηση θέσης: Κόστος : 90 ευρώ ανά παιδί, δεύτερο παιδί της οικογένειας 80 ευρώ
Η Κατοχύρωση θέσης στο πρόγραμμα γίνεται ύστερα από την καταβολή της φόρμας  και του κόστους προκαταβολής .

Η προσέλευση και η αποχώρηση γίνεται με την ευθύνη του γονέα ή κηδεμόνα μέχρι τις  15:30 maximum σε περίπτωση αδυναμίας παραλαβής από τον συνοδό του παιδιού σας παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε για την αλλαγή για λόγους ασφάλειας των παιδιών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία: Email: kkworkshops2022@gmail.com

Τηλ: 2130435978, 6949404003

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024