Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιάννης που έγινε… Γιαννάκης

Ο Γιάννης που έγινε… Γιαννάκης

Ο Γιάννης στα δύο πρώτα παιχνίδια της Εθνικής στο EuroBasket πραγματοποίησε ρεκόρ τα οποία τον έφεραν δίπλα σε ένα ιερό τέρας της «επίσημης αγαπημένης»

Η ολοκλήρωση της δεύτερης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου του EuroBasket 2022 ώθησε την Ελληνική Ομοσπονδία Μπάσκετ να ανοίξει τα κιτάπια της, ώστε να χωρέσει μέσα στα βιβλία της ιστορίας το όνομα Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο έλληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς κάνει απίστευτα πράγματα με τη φανέλα της Εθνικής, την οποία έχει πάρει από το χέρι και παρέα με τα άλλα σπουδαία παιδιά του ρόστερ την οδηγεί ολοταχώς σε μεγάλα πράγματα.

Οι αντίπαλες ομάδες βλέπουν τα πλάνα τους για τον Greek Freak να πηγαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων, καθώς κανένας και τίποτα δε δείχνει αρκετό για να σταματήσει τον απίθανο Γιάννη.

Λογικό και επόμενο λοιπόν το όνομά του να βρεθεί μέσα σε μια λίστα με διάφορα ρεκόρ της «επίσημης αγαπημένης», όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή της η ΕΟΚ.

Οι συγκλονιστικές εμφανίσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο, εκτός από το γεγονός πως βοήθησαν τρομερά την εθνική ομάδα στην προσπάθεια που κάνει, είχαν μέσα τους και πολλή αίγλη από την Εθνική μια άλλης εποχής.

Ο Γιάννης κατάφερε να γίνει ο πρώτος παίκτης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που πετυχαίνει πάνω από 25 πόντους σε συνεχόμενα παιχνίδια με τη γαλανόλευκη έπειτα από 29 χρόνια και τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος το 1993 στις αναμετρήσεις με Ισραήλ και Ιταλία είχε σταματήσει στους 32 και 27 αντίστοιχα.

Όμως τα ρεκόρ δε σταματούν εκεί. Γίνεται επίσης ο πέμπτος παίκτης τον 21ο αιώνα που πετυχαίνει σε δύο αναμετρήσεις πάνω από 25 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Ακόμα, ο εξωπραγματικός Γιάννης βλέπει το όνομά του στην έκτη θέση των σκόρερ σε μέσο όρο στην ιστορία της Εθνικής με μέσο όρο 13.56 πόντους σε 55 αγώνες.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στο Ευρωμπάσκετ. Έγινε ο 5ος παίκτης που συνδυάζει τουλάχιστον 25 π. και 11 ρ. σε συνεχόμενα παιχνίδια στον 21ο αιώνα στη διοργάνωση. Έγινε επίσης ο πρώτος παίκτης που έχει +25 π. σε συνεχόμενα παιχνίδια από το 1993 και τον Παναγιώτη Γιαννάκη το 1993 (Ισραήλ 32, Ιταλία 27).

Γράφει όμως και τη δική του ιστορία στην Εθνική Ανδρών, καθώς με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι ο έκτος σκόρερ στην ιστορία της σε μέσο όρο πόντων! Ο Γιάννης έχει μέσο όρο 13.56 πόντους σε 55 αγώνες. Πιο πάνω στη σχετική λίστα βρίσκονται οι Γκάλης (30.48), Κολοκυθάς (20.08), Αμερικάνος (15.82), Γιαννάκης (15.10) και Γκούμας (14.39)».

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024