Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός στη Σάμο: Κατέρρευσε η οροφή του Δημαρχείου - «Ο Θεός μας φύλαξε» [εικόνες]

Σεισμός στη Σάμο: Κατέρρευσε η οροφή του Δημαρχείου – «Ο Θεός μας φύλαξε» [εικόνες]

Από θαύμα φαίνεται πως δεν υπήρξε κάποιο θύμα.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τις υλικές ζημιές που υπέστη το Δημαρχείο της Σάμου, μετά από τη διπλή σεισμική δόνηση με 5,2 και 4,7 Ρίχτερ της 31ης Αυγούστου.

Από θαύμα φαίνεται πως δεν υπήρξε κάποιο θύμα, καθώς οι εικόνες που μοιράστηκε στο Facebook, ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Στάντζος, δείχνουν ότι στο χώρο αναμονής του κτιρίου έχουν πέσει σοβάδες από την οροφή.

Δείτε τις εικόνες

Ο κ. Στάντζος έγραψε: «Ο Θεός μας φύλαξε. Λόγω πτώσης οροφής προ ολίγου στο χώρο αναμονής του ισογείου του Δημαρχείου και μέχρι ολοκλήρωσης του ελέγχου παραμένει κλειστό».

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της 31ης Αυγούστου, λίγο πριν τη 1 σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο (σύμφωνα 4,9 με το Ευρωμεσογειακό), ενώ στις 13:10 ακολούθησε και δεύτερη δόνηση, με διαφορετικό όπως φαίνεται επίκεντρο, μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό (5,1 Ρίχτερ σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο).

Ωστόσο, οι ειδικοί έδειξαν καθησυχαστικοί, με τον Καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα, να δηλώνει πως: «Δεν ανησυχούμε. Ο σεισμός αυτός δεν είχε καμία σχέση με τον προηγούμενο φονικό σεισμό της Σάμου ούτε γεωλογικά ούτε αλλού».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024