Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γρίπη: Τι συμβαίνει με τα αυξημένα κρούσματα

Γρίπη: Τι συμβαίνει με τα αυξημένα κρούσματα

Η κ. Παγώνη κάλεσε τους πολίτες να εμβολιστούν για την γρίπη

Ανησυχία στους επιστήμονες έχει προκαλέσει ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων γρίπης το τελευταίο διάστημα.

Η  πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη πάντως συνιστά ψυχραιμία  μιλώντας για την ασυνήθιστα αυξημένη για την εποχή διασπορά της γρίπης.

«Δεν χρειάζεται πανικός για τα περιστατικά γρίπης που καταγράφονται φέτος πολύ νωρίτερα, άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν», είπε η κ. Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε πως η γρίπη είναι ένας ιός που γνωρίζουν καλά οι επιστήμονες και ξέρουν πώς να τον αντιμετωπίσουν.

Η κ. Παγώνη κάλεσε τους πολίτες να εμβολιστούν για την γρίπη, καθώς όπως είπε φέτος ακόμη περισσότεροι δεν φορούν μάσκα και άρα είναι πιθανότερο να μολυνθούν. Πρέπει ηλικιωμένοι και ευάλωτοι πολίτες να εμβολιαστούν για να προφυλαχθούν, είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Δύο μήνες νωρίτερα εμφανίστηκε η γρίπη

Η συνύπαρξη πάντως γρίπης και covid-19 είναι κάτι που προβληματίζει τους επιστήμονες. «Είναι δύσκολο να γίνει αυτή τη στιγμή εκτίμηση το τι θα γίνει στο ΕΣΥ, σίγουρα όμως είναι κάτι που μας απασχολεί για την πίεση που αναμένεται να ασκηθεί Οκτώβρη-Νοέμβρη» ανέφερε χθες, ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η γρίπη εμφανίστηκε δύο μήνες νωρίτερα στο Νότιο ημισφαίριο που τώρα έχει χειμώνα και αυτό έχει την εξήγησή του. Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη το έντονο κύμα οφείλεται στο γεγονός ότι «τα τελευταία δύο χρόνια ο πληθυσμός δεν έχει εκτεθεί στη γρίπη και κυρίως οι κάτω των 50 ετών, όπου οι περισσότεροι είναι και ανεμβολίαστοι, άρα η πληθυσμιακή ανοσία έχει μειωθεί με αποτέλεσμα τα κύματα γρίπης να έρχονται νωρίτερα και γι αυτό το λόγο μπορούμε να δούμε και εξάρσεις σε νεαρούς πληθυσμούς μέσα στο καλοκαίρι».

Εκτιμά ότι ο εμβολιασμός κατά της γρίπης θα ήταν λογικό να ξεκινήσει νωρίτερα, το μεγάλο θέμα όμως είναι αν υπάρχει διαθεσιμότητα των επικαιροποιημένων εμβολίων της γρίπης.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024