Ορμπάν: Στη Μόσχα για την κηδεία του Γκορμπατσόφ – Θα συναντήσει τον Πούτιν;
Ο Βίκτορ Ορμπάν θα ταξιδέψει στη Ρωσία για να παραστεί στην κηδεία του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος ακολουθεί αντίθετη πορεία από τους Ευρωπαίους εταίρους του αυξάνοντας τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, θα μεταβεί σήμερα το πρωί στη Μόσχα για την κηδεία του τελευταίου ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ανακοίνωσε η κυβέρνησή του.
“Θα αποτίσει φόρο τιμής στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ”, συνοδευόμενος από μια ουγγρική αντιπροσωπεία, σύμφωνα με την ανάρτηση της κυβέρνησης στο Twitter.
Δεν θα συναντήσει τον Πούτιν
Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Ορμπάν δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
“Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα έρθει για να αποχαιρετήσει τον Γκορμπατσόφ. Δεν έχει υποβληθεί αίτημα για συνάντηση”, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Κανένας άλλος Ευρωπαίος ηγέτης δεν αναμένεται να παραστεί στην κηδεία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Παρά την εκτίμηση που τρέφουν το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο στον Γκορμπατσόφ για τη συμβολή του στον τερματισμό του Ψυχρού Πολέμου, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει οξύνει την ένταση μεταξύ της Δύσης κα της Μόσχας.
Η επίσκεψη του Ορμπάν στη Μόσχα πραγματοποιείται λίγες ώρες αφού ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι ο αγωγός Nord Stream, που μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη και είχε κλείσει για συντήρηση δεν θα επαναλειτουργήσει σήμερα, όπως προβλεπόταν αρχικά.
Η Ουγγαρία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ενισχύει τις συναλλαγές της με τη Gazprom και λαμβάνει επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου.
- Το τένις στα άκρα: Η Σαμπαλένκα ανοίγει θέμα μποϊκοτάζ
- ΤτΕ: Το κακό σενάριο για τις τράπεζες αν παραταθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή
- Ακυρώσεις πτήσεων και απογείωση τιμών από αεροπορικές εταιρείες λόγω Ιράν
- Κατηγορούμενος για κακούργημα ο διανομέας που πετούσε πέτρες κατά γυναικών στην Κηφισιά
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Η Ελλάδα και το ποδήλατο σε πρώτο πλάνο μέσα από μία εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή με την υποστήριξη της ΔΕΗ
- Χέγκσεθ: Η κατάπαυση του πυρός με το Ιράν δεν έχει τελειώσει – Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση, θα αμυνθούμε επιθετικά
- Η Μπάγερν επενδύει στο μέλλον: Στο στόχαστρο ο 16χρονος Κβαρατσκέλια
- Άντριου και Μάντελσον: Η καμπάνια κατά της παιδικής κακοποίησης που τους οδήγησε στον κύκλο του Έπσταϊν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442