Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν: Πολύνεκρη έκρηξη σε τέμενος - Ανάμεσα στους νεκρούς και ιερωμένος προσκείμενος στους Ταλιμπάν

Αφγανιστάν: Πολύνεκρη έκρηξη σε τέμενος – Ανάμεσα στους νεκρούς και ιερωμένος προσκείμενος στους Ταλιμπάν

«Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Το Al Jazeera μετέδωσε ότι 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν

Έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα έξω από ένα τέμενος στην πόλη Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 18 άνθρωποι περιλαμβανομένου ενός προβεβλημένου ιερωμένου που πρόσκειται στους Ταλιμπάν σε αυτό που σύμφωνα με τις αρχές ήταν μια επίθεση.

Καθ’ οδόν για την προσευχή της Παρασκευής

«Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Αμπντούλ Νάφι Τακόρ, στο Reuters.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Χεράτ, ο Μαχμούντ Ρασόλι, δήλωσε πως ο Μουτζίμπ Ραχμάν Ανσάρι -ο ιερωμένος- ήταν μεταξύ των νεκρών μαζί με κάποιους από τους σωματοφύλακές του και αμάχους, καθώς βρίσκονταν καθ’οδόν προς το τέμενος για τις προσευχές της Παρασκευής.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εξέφρασε μέσω Twitter «θερμά συλλυπητήρια» για τον θάνατο του Ανσάρι και τόνισε ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν.

Είχε μιλήσει θετικά για τους Ταλιμπάν

Ο Μουτζίμπ Ραχμάν Ανσάρι είχε μιλήσει πολύ θετικά για τους Ταλιμπάν σε μια μεγάλη συγκέντρωση χιλιάδων λόγιων και πρεσβύτερων που είχε διοργανώσει το κίνημα στα τέλη Ιουνίου και είχε καταδικάσει όσους ήταν εναντίον τους.

Οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι έχουν βελτιώσει την ασφάλεια στη χώρα από τότε που κατέλαβαν την εξουσία πριν από περίπου έναν χρόνο, αλλά τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί πολλές εκρήξεις, κάποιες εκ των οποίων είχαν στόχο τεμένη γεμάτα κόσμο στη διάρκεια της προσευχής.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν εκφράσει ανησυχίες για τον αυξανόμενο αριθμό των επιθέσεων και για κάποιες από αυτές την ευθύνη έχει αναλάβει ένας τοπικός βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την έκρηξη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024