Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ: Το ψάχνει πολύ ο Αλμέιδα

ΑΕΚ: Το ψάχνει πολύ ο Αλμέιδα

Το καλό με τον Ματίας Αλμέιδα είναι ότι ψάχνει να βρει λύσεις στα προβλήματα της ΑΕΚ και δεν (φαίνεται να) μένει κολλημένος στις ιδέες του

Η πρώτη –μετά από πάρα πολλά χρόνια– ανοιχτή προπόνηση της ΑΕΚ μπορούμε να πούμε ότι μας έκανε αρκετά σοφότερους ενόψει της συνέχειας της σεζόν. Ο Ματίας Αλμέιδα φανέρωσε τις σκέψεις και τα πλάνα του, όχι μόνο για το προσεχές παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και γενικότερα για όσα σχεδιάζει.

Το ότι άργησαν να του δοθούν κάποια από τα βασικά εργαλεία για να δουλέψει όπως θα ήθελε, είναι πανθομολογούμενο. Του πρότειναν παίκτες και τους απέρριπτε; Δεν μπορούσαν να βρουν τους κατάλληλους παίκτες οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού σχεδιασμού; Σαφής απάντηση δεν μπορεί να δοθεί. Πιθανώς και να συμβαίνουν και τα δύο.

Το γεγονός πάντως δεν αλλάζει. Πλέον ωστόσο, και με τους Μουκουντί και Ελίασον να είναι στα Σπάτα, ο Αλμέιδα έχει πιο πολλές επιλογές, ώστε να εφαρμόσει καλύτερα αυτό το 3-5-2. Ένα σύστημα για το οποίο επίσης υπάρχει η απορία. Ήθελε εξαρχής να το παίξει ή κατέληξε εκεί γιατί έκρινε πως δεν μπορεί να παίξει κάτι άλλο με αυτό το ρόστερ; Ίσως κάποια μέρα το μάθουμε κι αυτό.

Όπως και να έχει πάντως, ο Αργεντινός έδειξε και στη σημερινή προπόνηση κάποια πράγματα. Όπως ότι ετοιμάζει τον Μουκουντί για αριστερό στόπερ στην τριάδα, αλλά και ότι η έλευση του Ελίασον τού λύνει τα χέρια και ίσως του δημιουργεί και μία νέα προοπτική. Με τον Σουηδό στο αριστερό άκρο και τον Τσούμπερ σε κεντρικό ρόλο, περίπου όπως χρησιμοποιείται συχνά στην εθνική ομάδα της Ελβετίας.

Στον ένα χρόνο που είναι στην ΑΕΚ ο Τσούμπερ, δεν δοκιμάστηκε ποτέ σε αυτήν τη θέση και σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να τον δούμε και εκεί. Όπως φαίνεται, με τον ΠΑΣ θα δούμε και τον Λιβάι μαζί με τον Αραούχο στην επίθεση, με τον Μάνταλο να μένει στον πάγκο. Αφού είδε ο Αλμέιδα πως δε λειτούργησε η ιδέα με τον πρώην αρχηγό πίσω από τον Αργεντινό, και μέχρι να έρθει ο επιθετικός που ψάχνει η ΑΕΚ θα επιστρατεύσει τον Γκαρσία, που τον υπολογίζει μόνο για επιθετικό.

Γενικά λοιπόν ο Αλμέιδα δείχνει πως το ψάχνει πολύ. Σε αντίθεση με τους προκατόχους του που ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό κολλημένοι σε ένα 4-2-3-1 και πάνω κάτω στα ίδια πρόσωπα, εκείνος, ακόμη και κατά τη διάρκεια του ματς με τον Βόλο, το δούλεψε πολύ. Έβαλε τον Γκαρσία και τον Γκατσίνοβιτς, αργότερα άλλαξε και το σύστημα γυρνώντας σε τετράδα, προσπάθησε να βάλει παίκτες μέσα στην περιοχή, να πάρει περισσότερη δημιουργία.

ΟΚ, το ματς στράβωσε, ο Βόλος αμύνθηκε εξαιρετικά και έφυγε με τη μεγάλη νίκη. Πέρα από το πολύ κακό αποτέλεσμα όμως, η ΑΕΚ μπορεί να ελπίζει ότι στο μέλλον, και με τις κατάλληλες προσθήκες, θα είναι πολύ καλύτερη. Και φυσικά δεν θα συμβαίνει πάντα να σκοράρει ο αντίπαλος στην πρώτη και μοναδική του ευκαιρία και μετά να βάζει… πούλμαν.

Υπάρχουν ακόμη 15 μέρες μεταγραφών. Η ΑΕΚ οφείλει να βοηθήσει τον Αλμέιδα στη δουλειά του και να κάνει λίγο πιο εύκολο το έργο του. Ο προπονητής δείχνει και να πιστεύει στην ομάδα του και να έχει μεγάλη διάθεση και πίστη ώστε να πετύχει. Θα είναι κρίμα να «καεί» και αυτός, σε μια μάλιστα τόσο ιδιαίτερη σεζόν για το σύλλογο, που μετρά πλέον μέρες για την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024