Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πληγωμένο προφίλ και ο... Μητσοτάκης εξωτερικού

Το πληγωμένο προφίλ και ο… Μητσοτάκης εξωτερικού

Τη χαμένη αξιοπιστία στο εξωτερικό θα επιχειρήσει να ξαναβρεί η κυβέρνηση

Ποια ήταν η καλύτερη πολιτική στιγμή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τους τελευταίους 10 μήνες; Η απάντηση εύκολη. Η παρουσία του στην Ουάσιγκτον και η ομιλία του στο Κογκρέσο. Το Μαξίμου αξιολόγησε ως πολύ σημαντική την αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδας αλλά και την ενίσχυση του πρωθυπουργικού προφίλ.

Αυτό, λοιπόν, το «έξω πάμε καλά», θα επιχειρήσει να επαναφέρει ο Κ. Μητσοτάκης με νέο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Πρωθυπουργός κλειδώνει την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη για τις 20 Σεπτεμβρίου με αφορμή τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενώ θα κλειστούν κι άλλες επαφές υψηλού επιπέδου, προκειμένου να βγει μπροστά η διεθνής ατζέντα της κυβέρνησης.

Και φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαία όλα αυτά με όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό μέτωπο, ειδικά με τις υποκλοπές. Ο Κ. Μητσοτάκης θα θελήσει να αντιστρέψει την εικόνα που έχει σχηματιστεί για την ελληνική κυβέρνηση. Μια εικόνα «διεθνούς διασυρμού» με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων και τα απανωτά αρνητικά δημοσιεύματα από μεγάλα μέσα του εξωτερικού.

Επιχείρηση «επαφές» με ξένους

Προς αυτή την κατεύθυνση, δεν είναι τυχαίες οι συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός με το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Σαρμπάνη, με τον πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ καθώς και με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το Κλίμα, Τζον Κέρι.

Ούτε θα είναι τυχαίες και άλλες συναντήσεις στο άμεσο μέλλον, με ταξίδια – αστραπή στο εξωτερικό ή με επαφές στο Μαξίμου.

Παράλληλα, θα ενεργοποιηθεί η διεθνής ατζέντα του κ. Μητσοτάκη προκειμένου να κλειστούν ακόμη και συνεντεύξεις με μεγάλα ξένα μέσα ώστε να επανέλθει η αξιοπιστία της κυβέρνησης που έχει κηλιδωθεί εσχάτως.

Στις «κλεισμένες», κρίσιμες επαφές του Πρωθυπουργού με τους Ευρωπαίους εντάσσονται οι σύνοδοι κορυφής του φθινοπώρου, αρχικά στη Πράγα (6-7 Οκτωβρίου) και έπειτα στις Βρυξέλλες (20-21 του ίδιου μήνα) για τον δύσκολο χειμώνα.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024