Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατεχόμενα: Καμία διαπραγμάτευση όσο δεν αναγνωρίζεται η ύπαρξη δύο ίσων κρατών

Κατεχόμενα: Καμία διαπραγμάτευση όσο δεν αναγνωρίζεται η ύπαρξη δύο ίσων κρατών

Τη θέση ότι δεν θα συμμετέχουν σε διαπραγματευτική διαδικασία χωρίς την αποδοχή ύπαρξης δύο ισότιμων κρατών στην Κύπρο, εξέφρασε ο «υπουργός εξωτερικών» στα κατεχόμενα, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Δεν πρόκειται να δεχθούν ποτέ να περιέλθει στην ημερήσια διάταξη μια νέα διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό, ενόσω δεν γίνεται αποδεκτή η θέση τους περί «δύο κυρίαρχων ίσων κρατών με ίσο καθεστώς εκπροσώπησης» στην Κύπρο, δήλωσε ο «υπουργός εξωτερικών» στα κατεχόμενα Ταχσίν Ερτουγρούλογλου (φωτογραφία αρχείου, επάνω).

«Δύο κυρίαρχα ίσα κράτη»

Οπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, η «Γκιουνές» γράφει ότι ο κ. Ερτουγρούλογλου, σχολιάζοντας το κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα συνάντησης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, απάντησε ότι ενόσω δεν γίνεται αποδεκτή η «ύπαρξη δύο κυρίαρχων ίσων κρατών στην Κύπρο με ίσο καθεστώς εκπροσώπησης δεν πρόκειται ποτέ να συμμετάσχουν σε μια νέα διαπραγμάτευση για το Κυπριακό».

Δείτε ακόμα – Επεισόδιο στην Κύπρο: Ο ΟΗΕ ρίχνει την ευθύνη στον γεωργό για τις τουρκικές προκλήσεις

Ισχυρίστηκε επίσης ότι «στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστοί κυρίαρχοι λαοί» και είπε ότι «αυτοί οι λαοί έχουν ο καθένας το δικό τους κράτος. Και ενόσω δεν γίνεται αποδεκτή η ύπαρξη αυτών των κρατών και δεν κατοχυρώνεται ότι οι συνομιλίες θα διεξαχθούν ανάμεσα σε αυτά τα δύο κράτη, δεν πρόκειται να υπάρξουν συνομιλίες».

Για σχέδιο προσάρτησης

Αναφερόμενος στις συζητήσεις που γίνονται περί προσάρτησης του ψευδοκράτους από την Τουρκία, ο κ. Ερτουγρούλογλου είπε ότι «κατά τις επαφές μου στο εξωτερικό, με ρωτούν ‘εσείς θέλετε προσάρτηση με την Τουρκία, είναι αλήθεια ότι η Τουρκία θέλει να σας προσαρτήσει;’. Κοιτάξτε, η Τουρκία, δεν έχει τέτοια πολιτική που να αφορά την προσάρτηση της ΤΔΒΚ. Δεν υπάρχει τέτοια επιθυμία ή τέτοια βούληση για προσάρτηση».

Πηγή: sigmalive.com

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024