Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Δεν έφτιαξαν τουαλέτα και ασανσέρ σε σχολείο για παιδί με αναπηρικό αμαξίδιο

Πάτρα: Δεν έφτιαξαν τουαλέτα και ασανσέρ σε σχολείο για παιδί με αναπηρικό αμαξίδιο

Η απόγνωση της μάνας-«Θα είμαι αμελής, αν δεν στείλω το παιδί μου σχολείο;»-Δεν έφτιαξαν τουαλέτα και ασανσέρ σε γυμνάσιο της Πάτρας για παιδί με αναπηρικό αμαξίδιο

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας «σκάλωσε» η κατασκευή τουαλέτας και ανελκυστήρα για ΑμεΑ σε γυμνάσιο της Πάτρας, στην Α΄ τάξη του οποίου πρόκειται να πάει  ένα αγόρι που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, καθώς πάσχει από κάκωση νωτιαίου μυελού.

Η μητέρα εγκαίρως μίλησε με τον διευθυντή του γυμνασίου, θέτοντας του το πρόβλημα και εξηγώντας του τι πρέπει να γίνει. Εκείνος ανταποκρίθηκε αμέσως και από τον περασμένο Ιανουάριο έστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες αίτημα για την κατασκευή τουαλέτας ΑμεΑ και αντίστοιχου ασανσέρ.

Το αίτημα πήρε Αριθμό Πρωτοκόλλου, αλλά 8 μήνες μετά από την υποβολή του η κατασκευή της τουαλέτας δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ αυτή του ανελκυστήρα δεν ξεκίνησε καν.

Σε μια προσπάθεια να βρει λύση, η μητέρα ζήτησε από μια «υπεύθυνη» να εξασφαλίσει η ίδια την χρηματοδότηση των εργασιών, ωστόσο έπεσε πάνω σε ένα τείχος άρνηση της.

Απεγνωσμένη πια, έκανε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο, στην οποία, εκτός άλλων αναφέρει: «Θα περίμενε λοιπόν κανείς να είναι όλα έτοιμα να ξεκινήσει ο γιος μου με όλα τα παιδιά το σχολείο. Όμως… Όχι….μια τουαλέτα που δεν έχει τοίχους είναι έτοιμη και μέτρα για έναν ανελκυστήρα που δεν ξεκίνησε ποτέ, γιατί αυτά κοστίζουν.

Κοστίζουν; Όταν μιλώντας με υπεύθυνη για το πώς πάνε οι εργασίες, ζήτησα την άδεια να ψάξω να βρω χορηγό, μού το αρνήθηκαν ορθώς! Πείτε μου, θα είμαι αμελής μητέρα, αν δεν στείλω το παιδί μου σχολείο στις 12 του μήνα; Τι άλλο πρέπει πια να κάνω για να του εξασφαλίσω το αυτονόητο; Την πρόσβαση σε ένα ΔΗΜΟΣΙΟ κτίριο και δη σχολείο!!!!»

«Στις 6 του μήνα (Σεπτεμβρίου) θα τρέξει μια εκδήλωση για την παγκόσμια μέρα κάκωσης νωτιαίου μυελού. Σας καλώ όλους να φωνάξουμε δυνατά για το αυτονόητο και εύχομαι να μην δω κανέναν από αυτούς που μένουν μόνο στα λόγια».

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024