Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιωάννινα: Γράφτηκε ο επίλογος για το κακοποιημένο γαϊδουράκι στη Ζίτσα

Ιωάννινα: Γράφτηκε ο επίλογος για το κακοποιημένο γαϊδουράκι στη Ζίτσα

Κρίθηκε επιβεβλημένη η διαδικασία της ευθανασίας

Τρία εικοσιτετράωρα μετά την κακοποίηση γράφτηκε ο επίλογος για το γαϊδουράκι στη Ζίτσα Ιωαννίνων. Το ζώο υποβλήθηκε σε ευθανασία, διαδικασία που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης.

Νωρίτερα είχε εξεταστεί από ιππίατρο, ο οποίος είχε φτάσει από την Κοζάνη με την μεσολάβηση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. Ο κτηνίατρος έκρινε ότι τα τραύματα του ζώου ήταν πολύ βαθιά, ενώ παρουσίαζε και άλλα προβλήματα όπως υποθερμία και δυσκολία στην αναπνοή.

Διαβάστε επίσης: Χαμός στοv αέρα με τον δικηγόρο του αντιδημάρχου Ζίτσας

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα epiruspost.gr, μετά την γνωμάτευση το γαϊδουράκι εξετάστηκε και από δεύτερο κτηνίατρο που έφτασε από τα Γιάννινα ώστε να υπάρχει και δεύτερη επιστημονική άποψη.

Πολύ σοβαρά τραύματα

Και οι δύο γιατροί έκριναν ότι τα τραύματα ήταν πολύ σοβαρά και καθιστούσαν αδύνατη ακόμη και την μεταφορά σε κλινική. Έτσι, κρίθηκε επιβεβλημένη η διαδικασία της ευθανασίας η οποία ολοκληρώθηκε στο χώρο της κτηνοτροφικής μονάδας που βρισκόταν μετά τον βαρύ τραυματισμό του.

«Το ζώο βασανίζεται από τα τραύματα που έχει» ήταν η διαπίστωση των κτηνιάτρων που το εξέτασαν σε αντίθεση με την αρχική εικόνα που είχε δοθεί και από την αυτοψία της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιδήμαρχος της περιοχής έσερνε τον γάιδαρο για περίπου ένα χιλιόμετρο με το αγροτικό του αυτοκίνητο, υποβάλλοντας το ζώο σε απίστευτο βασανισμό.

«Ο αντιδήμαρχος σταμάτησε να σέρνει τον γάιδαρο όταν είδε ότι τον βιντεοσκοπούν»

Στο μεταξύ, διαψεύδει ο πρόεδρος της κοινότητας στο Βαγενίτι Ιωαννίνων, Βασίλης Γκάνας, ότι ο αντιδήμαρχος Ζίτσας σταμάτησε το αγροτικό του αυτοκίνητο όταν κατάλαβε ότι ο γάιδαρος έπεσε από την καρότσα.

Ο κ. Γκάνας, αλλά και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ζίτσας Ιωαννίνων, Σπύρος Πάικας, μίλησαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί» για το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον αντιδήμαρχο Ζίτσας, ο οποίος έσερνε ένα γάιδαρο με το αγροτικό.

Ο κ. Πάικας είπε για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ο οποίος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ότι έχουν υπάρξει καταγγελίες και στο παρελθόν για τον στάβλο του. Όπως είπε, υπήρξαν και έγγραφες καταγγελίες, οι οποίες όπως φαίνεται δεν αξιοποιήθηκαν κατάλληλα.

«Ο πρόεδρος στις 11 Ιουλίου έχει καταθέσει έγγραφη αναφορά στον Δήμο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάικας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Κοινότητας Βαγενίτι Ιωαννίνων, Βασίλης Γκάνας, είπε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει πολλά ζώα και δημιουργούνται πολλά προβλήματα, αφού είναι ανεξέλεγκτα, με τον στάβλο να βρίσκεται σχεδόν μέσα στον οικισμό.

Σχετικά με το περιστατικό, ο κ. Γκάνας είπε ότι ο γάιδαρος είχε πάει στο διπλανό χωριό, ο αντιδήμαρχος Ζίτσας ενημερώθηκε και πήγε να πάρει το ζώο. Όπως είπε έδεσε τον γάιδαρο στο αυτοκίνητο και τον έσερνε, ενώ σύμφωνα με τον κ. Γκάνα, πέρασε μπροστά από την πλατεία και τον είδαν κάτοικοι και μικρά παιδιά, κάποια εκ των οποίων μάλιστα έκλαιγαν. Όπως είπε ο ίδιος συνέχισε απτόητος και τελικά σταμάτησε όταν είδε ότι κάποιοι τον βιντεοσκοπούν.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του αντιδημάρχου Ζίτσας Δημήτρης Δήμου, επέμεινε στο ότι το συμβάν ήταν ατύχημα, καθώς και ότι ο γάιδαρος προηγουμένως είχε δεχθεί επίθεση από λύκο ή άλλο άγριο ζώο. «Η θέση του εντολέα μου είναι ότι το ανέβασε στην καρότσα και στην συνέχεια έπεσε, με αποτέλεσμα το ζώο να συρθεί» είπε ο κ. Δήμου.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024