Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης και η Daily Mail

Τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης και η Daily Mail

Η παρέμβαση από τον Γιώργο Γεωργαντά

Tο ταλαίπωρο και βαριά πληγωμένο γαϊδουράκι της Ζίτσας, έφερε στην επιφάνεια την ταλαιπωρία που υφίστανται τα γαϊδουράκια στη Σαντορίνη. Μαθαίνω λοιπόν ότι αρμόδιο υπουργείο για τα μεν ζώα συντροφιάς είναι το Εσωτερικών ( ο κ. Βορίδης έκανε παρέμβαση στον Δήμαρχο Ζίτσας ως αρμόδιος για τους ΟΤΑ), για τα δε ιπποδειδή (και συνεπώς για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης) είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς ενήργησε αμέσως και ζήτησε άμεσα την πιστή εφαρμογή των κανονισμών, δηλαδή πόσες ώρες (και κυρίως) ποιες ώρες θα πρέπει αν εργάζονται τα γαϊδουράκια, ενώ όπως μου είπε, θα θέσει και κανονισμούς για το βάρος των αναβατών. Και κάτι ακόμα. Η έως τώρα μεταχείριση των γαϊδουριών της Σαντορίνης είχε ως αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί η χώρα μας από τα ξένα ΜΜΕ. Ειδικά η Daily Mail που συχνά πυκνά εκφράζει την οργή της.

Ο Βορίδης, ο αντιδήμαρχος της Ζίτσας και το γαϊδουράκι

Η οργή αυτή τη φορά του κόσμου φαίνεται πως έχει ξεχειλίσει με την νέα κακοποίηση ζώου, από τον αντιδήμαρχο στον Δήμο Ζίτσας. Η κακοποίηση ενός μικρού γαϊδουριού, έφερε αμέσως στην επικαιρότητα και το βάσανο που υφίστανται και τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά να ζητεί την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου της εκμετάλλευσής τους. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι προκάλεσε και την αντίδρασή του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη αυτό το περιστατικό με τον βασανισμό γαϊδουριού στον Δήμο Ζίτσας. Κια ξέρετε γιατί; Επειδή ο συλληφθείς που φέρεται να έχει τελέσει την πράξη είναι τοπικός αντιδήμαρχος. Ο κ. Βορίδης ζήτησε από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας να εξετάσει το περιστατικό και να κινήσει άμεσα τη σχετική πειθαρχική διαδικασία. Παράλληλα, ο υπουργός είχε επικοινωνία με τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, από τον οποίο ζήτησε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση παύση του αντιδημάρχου του. Με την ίδια μέθοδο που ο δήμαρχος διορίζει αντιδήμαρχο, έτσι μπορεί να τον παύσει (χωρίς ιδιαίτερες διαδικασίες). Το περίεργο, είναι ότι κάποιοι είπαν στον υπουργό Εσωτερικών ότι ο αντιδήμαρχος έχει εκλεγεί με τη ΝΔ, κάτι που εξόργισε περισσότερο τον κ. Βορίδη λέγοντάς τους ότι τον αφήνει αυτό παγερά αδιάφορο, τη στιγμή που υπάρχουν κατηγορίες για βασανισμό ζώου.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024