Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: «Οι αντιφάσεις Γεραπετρίτη για τους λόγους παρακολούθησης επιβεβαιώνουν την ενοχή Μητσοτάκη»

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι αντιφάσεις Γεραπετρίτη για τους λόγους παρακολούθησης επιβεβαιώνουν την ενοχή Μητσοτάκη»

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε δηλώσεις του κ. Γεραπετρίτη για την υπόθεση Ανδρουλάκη.

Για αντιφάσεις που αποτελούν «απόδειξη ενοχής του πρωθυπουργού», στην υπόθεση των υποκλοπών, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη για το θέμα.

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου: «Ο κ. Γεραπετρίτης, που δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ότι ‘κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους’ παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά προεξοφλεί ότι δεν προέκυψε τίποτα από την υποκλοπή, είναι ο ίδιος κ. Γεραπετρίτης που τηλεφωνούσε πριν είκοσι μέρες στον κ. Ανδρουλάκη για να τον καλέσει σε κατ’ ιδίαν ενημέρωση για τους λόγους παρακολούθησής του;».

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Καυγάς Τσίπρα – Γεραπετρίτη για τις υποκλοπές

Και προσθέτει ότι, «αφού κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους, πώς ο κ. Μητσοτάκης είπε προχθές στη Βουλή πως ‘από την πρώτη ώρα που η κυβέρνηση κι εγώ προσωπικά έλαβα γνώση των γεγονότων, η κυβέρνηση κάλεσε τον ενδιαφερόμενο να ενημερωθεί προσωπικά, καθώς γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν’;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «οι διαδοχικές αντιφάσεις των κυβερνητικών στελεχών είναι η διαρκής απόδειξη της ενοχής Μητσοτάκη», τονίζοντας πως «δεν απαντούν στα αυτονόητα ερωτήματα, γιατί ξέρουν αυτό που έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός: Ότι κάθε λέξη που ξεστομίζουν επιβεβαιώνει πως αυτός είναι ο εγκέφαλος της παρακρατικής σπείρας».

Τι είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Όλα θα διερευνηθούν στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις διαφορετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες, κάτι που, όπως τόνισε, δεν παραπέμπει σε συγκάλυψη.

Παραδέχτηκε ότι αυτό που συνέβη είναι ένα πλήγμα για τη Δημοκρατία, ωστόσο το σφάλμα ανέδειξε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, και δεν πρέπει να αλλάξει τη μεγάλη εικόνα των πραγμάτων.

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι «κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών» και προσέθεσε ότι η Επιτροπή έχει φάκελο που το τεκμηριώνει.

Επεσήμανε ότι, από τη στιγμή που δεν περιήλθε σε γνώση του πρωθυπουργού ή πολιτικού προϊσταμένου οτιδήποτε σχετικό, προφανώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο από την παρακολούθηση.

Έκανε γνωστό ότι για την υπόθεση θα γίνει συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και θα έρθουν και πρόσωπα που έχει ζητήσει η αντιπολίτευση.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024