Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγροτικό πετρέλαιο: Έρχεται η πληρωμή της επιστροφής του ΕΦΚ

Αγροτικό πετρέλαιο: Έρχεται η πληρωμή της επιστροφής του ΕΦΚ

Το ποσό που θα κατανεμηθεί ανέρχεται στα 70 εκατ. ευρώ

Το αργότερο έως την ερχόμενη Τετάρτη θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών τα ποσά από την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου κίνησης για αγροτική χρήση.

Να σημειωθεί ότι το ποσό της επιστροφής υπολογίζεται με βάση τις μέγιστες ποσότητες κατανάλωσης πετρελαίου ανά αγρότη, ανάλογα με τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας ή το ζωικό κεφάλαιο που κατέχει.

Διαβάστε επίσης: Αγροτικό πετρέλαιο: Πήρε ΦΕΚ η απόφαση – Πώς προσδιορίζονται οι ποσότητες του πετρελαίου κινητήρων

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΑΑΔΕ δεν είχε στην κατοχή της στοιχεία λογαριασμών (ΙΒΑΝ) για το 27% των δικαιούχων αγροτών. Έτσι, πάρθηκε η απόφαση αρχικώς να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και εν συνεχεία να γίνει η καταβολή των χρημάτων για όλους έως την Τετάρτη.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, είναι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για τα έτη 2021 και 2022, έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 15η .7. 2022 και τους έχει αποδοθεί η ιδιότητα του «επαγγελματία αγρότη» ή του «επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα».

Επίσης, με ειδική διάταξη θεσπίστηκε το ακατάσχετο και ασυμψήφιστο του επιστρεπτέου ποσού με οφειλές προς το Δημόσιο, διασφαλίζοντας έτσι ότι θα καταβληθούν στο ακέραιο τα δικαιούμενα ποσά Ε.Φ.Κ. Ενώ το ποσό που θα κατανεμηθεί αυξήθηκε από 60 σε 70 εκατομμύρια ευρώ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024