Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tesla: Πλήρως αυτόνομη οδήγηση εντός του έτους τάζει ο Έλον Μασκ

Tesla: Πλήρως αυτόνομη οδήγηση εντός του έτους τάζει ο Έλον Μασκ

«Προτεραιότητα» για τον εκκεντρικό μεγιστάνα η τελειοποίηση του full self-driving mode

Η Tesla εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να λανσάρει εντός του έτους τη λειτουργία πλήρως αυτόνομης οδήγησης στα αυτοκίνητά της, δήλωσε την Δευτέρα το αφεντικό της εταιρείας Έλον Μασκ.

Εφόσον οι ρυθμιστικές αρχές δώσουν το πράσινο φως, μέχρι τα τέλη της χρονιάς το full self-driving mode θα γίνει ευρέως διαθέσιμο στις ΗΠΑ και πιθανώς και στην Ευρώπη, είπε ο Μασκ μιλώντας σε συνέδριο για την ενέργεια στη Νορβηγία.

Η δήλωση έρχεται την ώρα που η Tesla κινείται νομικά προκειμένου να αποσυρθεί viral βίντεο που υποστηρίζει ότι τα οχήματα της εταιρείας αδυνατούν να διακρίνουν παιδιά στον δρόμο -κάτι που η εταιρεία αρνείται κατηγορηματικά.

Η αυτόνομη οδήγηση είναι βασική προτεραιότητα για τον εκκεντρικό μεγιστάνα μαζί με το νέο διαστημικό σκάφος Spaceship της SpaceX.

«Οι δύο τεχνολογίες στις οποίες εστιάζομαι, οι οποίες ιδανικά πρέπει να είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του χρόνου, είναι να φτάσει το Spaceship σε τροχιά […] και να μπορούν τα αυτοκίνητα Tesla να οδηγούν μόνα τους» είπε ο Μασκ σύμφωνα με το Reuters.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Μασκ υποστήριξε ότι ο πλανήτης πρέπει να συνεχίσει να εξορύσσει πετρέλαιο μέχρι να αποκτήσει επαρκείς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Ρεαλιστικά, πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε βραχυπρόθεσμα να χρησιμοποιούμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αλλιώς ο πολιτισμός θα καταρρεύσει» δήλβσε.

«Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κόσμος είναι η μετάβαση στην ανανεώσιμη ενέργεια και την ανανεώσιμη οικονομία. Αυτό θα χρειαστεί δεκαετίες για να επιτευχθεί» εκτίμησε.

Πρόσθεσε όμως ότι τα αιολικά πάρκα στη Βόρεια Θάλασσα, δεδομένου με εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας σε μπαταρίες, θα μπορούσαν να αποτελέσουν πολύτιμες πηγές ενέργειας τους χειμερινούς μήνες.

Ακόμα, ο Μασκ χαρακτήρισε την υπογεννητικότητα «σοβαρότερο πρόβλημα» από την κλιματική αλλαγή και κάλεσε τον κόσμο να κάνει περισσότερα παιδιά.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024