Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μιχάλης Κατρίνης: «Εσείς είστε ο παράγων αποσταθεροποίησης της χώρας κ. Μητσοτάκη»

Μιχάλης Κατρίνης: «Εσείς είστε ο παράγων αποσταθεροποίησης της χώρας κ. Μητσοτάκη»

Ο κ. Κατρίνης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλαζονεία που, όπως είπε, είναι κακός σύμβουλος, καθώς οδηγεί κάποιους να πιστεύουν ότι «έχουν διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να κυβερνούν για πάντα».

Νέα επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Κοιοβουλευτής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, με την δευτερολογία του στη Βουλή, για το θέμα των υποκλοπών.

Όπως σημείωσε, αναφερόμενος και στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ακούσαμε δύο υπεύθυνους να διαγκωνίζονται για τις παρακολουθήσεις και για το ποιος έβγαλε τη χώρα από την κρίση, όταν και οι δύο παρατάξεις, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, φέρουν την ευθύνη».

Διαβάστε επίσης: Κουτσούμπας: Δεν θα ξεφύγετε των ευθυνών σας κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Ο κ. Κατρίνης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλαζονεία που, όπως είπε, είναι κακός σύμβουλος, καθώς οδηγεί κάποιους να πιστεύουν ότι «έχουν διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να κυβερνούν για πάντα».

Και προσέθεσε: «Η κατάρρευση αυτής της βεβαιότητας σας οδηγεί σε πανικό, αντιφάσεις και αμηχανία.

»Και βλέπουμε τον πρωθυπουργό να έρχεται εδώ με θράσος και να αφήνει αναπάντητα ερωτήματα, εμφανιζόμενος ως τιμητής του κράτους δικαίου, που είναι διάτρητο επί της δικής του θητείας».

«Γιατί παρακολουθείτο ο Ανδρουλάκης;»

Ο Μιχάλης Κατρίνης επανέλαβε τα ερωτήματα που έθεσε και στην πρωτολογία του, επισημαίνοντας τα εξής:

«Για ποιο λόγο παρακολουθείτο ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Συμφωνείτε να πάει ο φάκελος στην Επιτροππή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ενημέρωση και της Βουλής και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το ποιοι είναι οι λόγοι εθνικής ασφαλείας, για τους οποίους παρακολουθείτο ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Παρακολουθούνται τελικά και πόσα άλλα πολιτικά πρόσωπα επί της δικής σας θητείας;

Στην περίπτωση Ανδρουλάκη, καλύπτεστε πίσω από το επιχείρημα ότι δεν γνωρίζατε.

Μετά την κατακραυγή, δεν ρωτήσατε το νέο διοικητή της ΕΥΠ αν ευσταθούν αυτά που γράφονται στα ΜΜΕ ότι παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα;».

«Απαράδεκτο να συγκρίνετε την περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου»

Ο Μιχάλης Κατρίνης, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για την ΕΥΠ επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Πραγματικά, θέλετε να συγκρίνετε εποχές όπως το 1981, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήγαγε την ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο, μετά την περίοδο της χούντας και όσων ακολούθησαν, με τις εποχές της ώριμης δημοκρατίας στη χώρα μας;»

Επιπλέον, ο κ. Κατρίνης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν απάντησε αν έχουν ερευνηθεί δραστηριότητες και συναλλαγές με το κακόβουλο λογισμικό Predator στη χώρα μας.

Και προσέθεσε: «Επιμένετε ότι ουδείς εξαιτείται, την ίδια στιγμή που δεν λέτε ευθέως αν έχετε ενημερωθεί εάν παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα από την ΕΥΠ.

»Η Εξεταστική Επιτροπή την Δευτέρα δεν θα συγκροτηθεί για το νέο θεσμικό πλαίσιο της ΕΥΠ και της ΑΔΑΕ, που είναι αναγκαίο να υπάρξει, αλλά για τις ευθύνες και τις δικές σας γι’ αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο που διασύρει τη χώρα διεθνώς.

»Εμείς προτείναμε μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση ΕΥΠ και ΑΔΑΕ.

»Πέφτει βαριά η σκιά και πέφτει προσωπικά σε εσάς η ευθύνη για όσα συμβαίνουν».

«Εσείς είστε ο παράγων αποσταθεροποίησης της χώρας»

«Ανασύρετε τον εθνικό κίνδυνο, μιλάτε για αποσταθεροποίηση, όταν εσείς είστε ο παράγων αποσταθεροποιοησης της χώρας», υπογράμμισε ο Μιχάλης Κατρίνης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Και σημείωσε: «Είναι πρωτοφανές να μιλάτε για συμφέροντα που θέλουν να διαμορφώσουν κυβερνήσεις, όταν είστε ο πρωθιυπουργός που κάνει ό,τι μπορεί για να ευνοήσει λίγους και ισχυρούς, όταν έχετε ένα συγκεντρωτικό και μονοπρόσωπο μοντέλο εξουσίας, που κατέρρευσε και σας παρασύρει προς την έξοδο».

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι ήταν αυτοί που σχεδίασαν και υλοποίησαν το σχέδιο παρακολούθησεων πολιτικών και δημοσιογράφων.

«Θα τα φέρουμε όλα στο φως, θα το κάνουμε, παρά την προσπάθειά σας να πάτε σε συγκάλυψη, επειδή δεν αντέχετε το βάρος της ευθύνης», επεσήμανε.

Και κατέληξε πως το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυτής σταθερότητας, διαφάνειας και λογοδοσίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Παρά την προσπάθεια κάποιων να νομίζουν ότι μπορούν να συμψηφίσουν και να χρεώνουν όπου θέλουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, όσο και να ενοχλείστε κύριοι Μητσοτάκη και Τσίπρα, το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του».

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024