Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τσίπρας «ξέχασε» τη βόμβα Λαφαζάνη για υποκλοπές και τα «καρφιά» Βαρουφάκη για Ρουμπάτη

Ο Τσίπρας «ξέχασε» τη βόμβα Λαφαζάνη για υποκλοπές και τα «καρφιά» Βαρουφάκη για Ρουμπάτη

Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε αποκλειστικές δηλώσεις πρώην στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο in «ξεχνώντας» τον πρώην υπουργό και στενό του συνεργάτη, Π. Λαφαζάνη, αλλά και όσα είπε για τον Γιάννη Ρουμπάτη, ο Γ. Βαρουφάκης

Τις αποκλειστικές δηλώσεις στο in στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι παρακολουθούνταν όταν ήταν στην εξουσία η αξιωματική αντιπολίτευση, επικαλέστηκε στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας. Χωρίς, όμως, να αναφέρει το μέσο ενημέρωσης στο οποίο έγιναν οι δηλώσεις της Νάντιας Βαλαβάνη, του Γιάννη Πανούση και του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Το μείζον ατόπημα του κ. Τσίπρα, ωστόσο, αλλά και των μέσων ενημέρωσης που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ (avgi.gr, left.gr κ.λπ) ήταν ότι «εξαφάνισαν» την καταγγελία – βόμβα του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο in, ότι τον παρακολουθούσαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για υποκλοπές αλλά και για βιντεοσκοπήσεις των δράσεών του κατά των πλειστηριασμών.

Τι είπε στο in, o κ. Λαφαζάνης μεταξύ άλλων:

Ναι, πράγματι παρακολουθούσε τα τηλέφωνα μου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Όπως αποδεδειγμένα με παρακολουθούσε, με μαγνητοσκοπούσε και με βιντεοσκοπούσε στις κινητοποιήσεις που συμμετείχα και όχι μόνο, ιδιαίτερα κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, το αμαρτωλό «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού πολιτεύματος» της Γενικής Ασφαλείας, με εντολή Τσίπρα και βεβαίως των παρακαθήμενων της εξουσίας».
«Μέσα από αυτές τις παρακολουθήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ μου φόρτωσε τέσσερις δίκες του μισού ποινικού κώδικα που συνεχώς έκτοτε από το 2017 μέχρι σήμερα αναβάλλονται διότι οι κρατούντες δεν θέλουν ούτε να με καταδικάσουν αλλά ούτε και να με αθωώσουν διότι και τα δύο γι αυτούς έχουν πολιτικό κόστος».

Αυτές οι ξεκάθαρες δηλώσεις περί παρακολουθήσεων απεκρύβησαν σκοπίμως από τον Αλέξη Τσίπρα μέσα στη Βουλή. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα επί χρόνια, Π. Λαφαζάνης, σήμερα απλά δεν υπήρξε για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, αναφέρθηκε στις δηλώσεις που πιθανότατα τον συνέφεραν, αλλά δεν αναφέρθηκε ούτε στις καταγγελίες του κ. Λαφαζάνη, αλλά ούτε και σε όσα είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη δική του ομιλία, η οποία χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης.

Ο Βαρουφάκης

Διότι ο κ. Βαρουφάκης, επιχείρησε να «θολώσει τα νερά» σχετικά με το τι γινόταν την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΜεΡΑ25 είπε:

«Ποτέ δεν είπα ότι με παρακολουθούσε ο Τσίπρας ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Ναι, είναι αλήθεια ότι το τηλέφωνό μου παρακολουθείτο από το 2015 έως και τουλάχιστον το 2020 κυρίως από την NSA κάτι που έχει αποδειχθεί με αδιάσειστα στοιχεία στα ισπανικά δικαστήρια, στοιχεία που είναι στη διάθεσή σας αν τα θέλετε και συμπεριλαμβάνουν στην δικογραφία των ισπανικών δικαστηρίων τα περιεχόμενα του κινητού μου, βίντεο και ηχογραφημένες συνομιλίες μου.Όσο για τον κ. Ρουμπάτη, τον Αρχηγό της ΕΥΠ υπό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον αντίθετα με τον σεκιουριτά που βάλατε εσείς είχε κι ένα στυλ, μια μόρφωση. Θυμάμαι τα γέλια στενού μου συνεργάτη όταν ο κ. Ρουμπάτης του είπε πόσο συγκινήθηκε με όσα ο συνεργάτης μου είπε κάποια στιγμή, σε κάποιο τηλεφώνημα, σε τροϊκανό.

Ναι, εγκάλεσα δημοσίως τον κ. Ρουμπάτη για πρακτικές από το σκοτεινό παρελθόν της ΚΥΠ και συγκεκριμένα ότι διέδιδε ψεύδη για τις συζητήσεις μου με τροϊκανούς και, συγκεκριμένα, ότι έλεγε ψευδώς σε μέλη της κυβέρνησής μας ότι τα είχα βρει με τον Σόιμπλε. Έχω πει κι άλλα όμως κ. Μητσοτάκη που επιλεκτικά δεν αναφέρετε: Για τα βανάκια της γερμανικής πρεσβείας που έκοβαν βόλτες έξω από τα υπουργεία μας. Για το τηλεφώνημα από τον Λευκό Οίκο στον JeffSachs, 10 λεπτά μετά από συνομιλία μας, να τον ρωτήσουν αν πιστεύει αυτά που του είπε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών».

Με απλά λόγια, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι ναι μεν είπε πως δεν τον παρακολουθούσε ο Τσίπρας, αλλά στη συνέχεια μίλησε για γερμανικά βανάκια που κυκλοφορούσαν στα υπουργεία και για συνομιλίες του που λίγη ώρα μετά έγιναν γνωστές. Με ποιο τρόπο άραγε, αν όχι με υποκλοπές; Και από ποιους;

Και άραγε γιατί γέλασε συνεργάτης του όταν ο Ρουμπάτης του είπε «πόσο συγκινήθηκε με όσα ο συνεργάτης μου είπε κάποια στιγμή, σε κάποιο τηλεφώνημα, σε τροϊκανό»; Η υποκλοπή συνομιλίας του συνεργάτη του με τροϊκανό αν δεν έγινε από την ΕΥΠ από ποιον έγινε; Και γιατί την γνώριζε ο επικεφαλής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης αν δεν ήταν αυτός ο ωτακουστής;

Οι υποκλοπές, άλλωστε, δεν γίνονται ad hoc. Δηλαδή δεν μπορεί να άκουγε η ΕΥΠ μόνο τις συνομιλίες με τους τροικανούς, και τις δικές του (σ.σ. του κ. Βαρουφάκη), αλλά προφανώς όλες τις συνομιλίες. Αλλωστε, δεν μπορεί να σταματούσε η υποκλοπή στη συνομιλία ενός συνεργάτη και να μην συνεχίζονταν στον ίδιο τον υπουργό;

Αραγε, κι από που θα έβγαζε αυτά τα «ψεύδη» ο κ. Ρουμπάτης περί συμφωνίας Βαρουφάκη – Σόιμπλε, αν όχι από υποκλαπείσα συνομιλία, κάτι που άφησε τεχνηέντως να εννοηθεί ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε και το εξής:

«Ναι, κ. Μητσοτάκη, το ΜέΡΑ25 εγκαλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ  επειδή άφησαν τον δικό τους αρχηγό της ΕΥΠ να σπέρνει ψεύδη προ του δημοψηφίσματος, επειδή επί Προεδρίας Βούτση, εδώ στη Βουλή, δεν ενημέρωνε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εκθετικά αυξανόμενες άρσεις απόρρητου Ελλήνων πολιτών, επειδή δεν επανέφερε τουλάχιστον τις δημοκρατικές δικλείδες προστασίας των πολιτών του νόμου του 1994 του ΠΑΣΟΚ».

Με λίγα λόγια ο κ. Βαρουφάκης κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για μαζικές άρσεις του απορρήτου ενώ αναφέρθηκε στον Γ. Ρουμπάτη, επικεφαλής της ΕΥΠ για διασπορά ψεμάτων.

Τι άλλο ειπώθηκε

Ο Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθειά του να αποδομήσει την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού αναφέρθηκε και στην δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί καταγγελιών πέντε συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού ότι παρακολουθούνταν επι διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός κατά την πρωτολογία του κατονομάζοντας τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Κοτζιά, Γιάννη Πανούση, Νάντια Βαλαβάνη, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Γιάνη Βαρουφάκη, άφησε αιχμές για τις σχετικές καταγγελίες τους ότι γίνονταν υποκλοπές και επί ΣΥΡΙΖΑ.

«Τολμάτε να σηκώνετε το δάκτυλο ενώ έχετε δύο υπουργούς σας σε ειδικά δικαστήρια, κ. Τσίπρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «πάει πολύ εσείς να με αποκαλείται αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης. Εσείς που σας έχουν καταγγείλει 5 πρώην συνεργάτες σας για παρακολουθήσεις».

Τι είπε η Ν. Βαλαβάνη

Το in. διερευνώντας την αναφορά του πρωθυπουργού, επικοινώνησε άμεσα με τρεις από τους πέντε κατονομαζόμενους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η Νάντια Βαλαβάνη μιλώντας αποκλειστικά στο in. αναφέρθηκε σε δημοσίευμα εφημερίδας που έγραφε ότι πήρε τη μητέρα της τηλέφωνο να «σηκώσει» χρήματα πριν τα capital controls.

Ομως, όπως αναφέρει η κ. Βαλαβάνη, μίλησε με την ΕΥΠ και την κάλεσε να δημοσιοποιήσει – αν έχει- όλες τις συνομιλίες της και με ανακοίνωσή της η ΕΥΠ είχε διαψεύσει παρακολούθησή της. Κι όπως ανέφερε η πρώην υπουργός: «δεν είχε τότε κάποια περαιτέρω ένδειξη για τις παρακολουθήσεις ή για προσωπική της παρακολούθηση και δεν είχε καταγγείλει την κυβέρνηση για εντολή παρακολούθησης της».

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να παρακολουθείται, διότι σε καμιά περίπτωση η ΕΥΠ δεν θα μπορούσε να δώσει στοιχεία από την παρακολούθηση διότι τότε θα γινόταν σεισμός. Πώς δηλαδή η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών να αποκάλυπτε μια παρακολούθηση υπουργού δίνοντας συνομιλίες στη δημοσιότητα αφού κάτι τέτοιο θα ήταν «βόμβα» για την τότε κυβέρνηση και για την ίδια την ΕΥΠ;

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πανούσης στήριξε την αναφορά του πρωθυπουργού. «Δεν έχει υποπέσει ποτέ σε γνώση μου ότι με παρακολουθεί κάποιος. Η ΕΥΠ παρακολουθούσε κάποιους έγκλειστους που άνηκαν σε εγκληματικές ομάδες οι οποίοι απειλούσαν τη ζωή μου. Εγώ κατήγγειλα ότι υπήρχαν ομάδες που με απειλούν» δήλωσε στο in.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024