Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπύρος Μπιμπίλας για Πέτρο Φιλιππίδη: «Έχω απογοητευτεί, τον θεωρούσα φίλο μου»

Σπύρος Μπιμπίλας για Πέτρο Φιλιππίδη: «Έχω απογοητευτεί, τον θεωρούσα φίλο μου»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη

Σπύρος Μπιμπίλας αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Πέτρο Φιλιππίδη και στις κατηγορίες για κακοποιητική συμπεριφορά που αντιμετώπισε ο συνάδελφός του.

Μιλώντας για τη δίκη του ηθοποιού στο περιοδικό Λοιπόν ο πρόεδρος του ΣΕΗ ανέφερε: «Όλη αυτή η διαδικασία αυτής της δίκης, είναι κάτι που με συγκλονίζει. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει παίξει ρόλο στη ζωή μου, ήταν χαρακτηρισμένος ως φίλος μου. Από τη στιγμή όμως που τα γεγονότα κι οι καταθέσεις πολλών ανθρώπων μου έδειξαν ένα δρόμο που δεν περίμενα, έχω απογοητευτεί πολύ από αυτόν τον άνθρωπο που θεωρούσα φίλο μου. Στο δικαστήριο βλέπω έναν άνθρωπο φοβερά καταβεβλημένο αλλά θα ήθελα κι αυτός κι οι υπόλοιποι που κατηγορήθηκαν από το metοο να πούνε μια μεγάλη συγγνώμη αντί να στραφούν εναντίον των θυμάτων και των φερόμενων θυμάτων. Είναι φοβερό να μην έχουν αυτήν την ενσυναίσθηση και να ασκούν μόνο εξουσία πάνω σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους».

Όσον αφορά τις αποκαλύψεις μετά τις καταγγελίες ο Σπύρος Μπιμπίλας λέει: «Νομίζω ότι έκανε καλό σε όλη την κοινωνία. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε μέσω του metoo είναι ότι δεν πρέπει να βγαίνουμε οπουδήποτε και να καταγγέλλουμε αδιακρίτως. Αυτό πρέπει να γίνεται συντονισμένα, στα αρμόδια όργανα. Αυτό φώναζα από την αρχή».

Στόχος το σπίτι του Φιλιππίδη στα Γιάννενα

Πριν από λίγες μέρες συνθήματα κατά των βιαστών έγραψε ομάδα αντιεξουσιαστών, στη μάντρα του εξοχικού σπιτιού του Πέτρου Φιλιππίδη στους Κουκλιούς Ιωαννίνων. Επιπλέον, η ομάδα πέταξε κόκκινη μπογιά στους τοίχους προτού αποχωρήσει.

Όπως αναφέρουν «στόχος μας ήταν να δείξουμε πως οι βιαστές δεν χωράνε ανάμεσά μας, ούτε στις πόλεις, ούτε στα χωριά, ούτε στις γειτονιές μας, ούτε και πουθενά». Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για τρεις βιασμούς και η δίκη του βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σημειώνεται πως ο ηθοποιός έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ έχει καταβάλει και εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ. Ανάμεσα στους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν είναι και η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, ενώ πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η δίκη, πάντως, συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι έχουν προταθεί από τις καταγγέλλουσες προς ενίσχυση του περιεχομένου όσων έχουν επωνύμως αποκαλύψει στις δικαστικές αρχές.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024