Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπερνάρντ: «Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή – Θα δώσω τη ζωή μου για τον σύλλογο» (vid)

Μπερνάρντ: «Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή – Θα δώσω τη ζωή μου για τον σύλλογο» (vid)

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Μπερνάρντ Ντουάρτε, παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στη χώρα μας, μίλησε για την υποδοχή του αεροδρομίου, τους στόχους του και έδωσε υποσχέσεις στον κόσμο του «τριφυλλιού».

Όλα στον Παναθηναϊκό τις τελευταίες ημέρες γυρίζουν γύρω από το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Μπερνάρντ Ντουάρτε. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, αφού φωτογραφήθηκε με φόντο την Ακρόπολη, παραχώρησε συνέντευξη στο κανάλι των «πρασίνων» και μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις από το «τριφύλλι», τον κόσμο της ομάδας και τους δικούς του στόχους.

Αναλυτικά όσα είπε στο PAO TV:

Ποια ήταν η πρώτη αντίδρασή σου όταν πληροφορήθηκες για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού;

Διαβάστε επίσης: Ξανά χωρίς ξένους διαιτητές – Καραντώνης στην Τρίπολη, Φωτιάς στο Ηράκλειο

«Πρώτα μου τηλεφώνησε ο ατζέντης μου, γιατί ψάχναμε για μια νέα εμπειρία. Ένα μέρος που θα νιώθω σαν στο σπίτι μου και θα είμαι χαρούμενος. Όταν άκουσα για την πρόταση, χάρηκα. Ο τρόπος που με προσέγγισε ο Παναθηναϊκός και γενικότερα τα πλάνα της ομάδας που μου παρουσίασαν, έκαναν τη διαφορά για μένα. Είναι σημαντικό να έχεις ένα σπουδαίο μέρος να προπονηθείς, όμορφη ατμόσφαιρα από τους οπαδούς, αλλά το πιο σημαντικό είναι να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Και ο Παναθηναϊκός το πέτυχε αυτό από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε».

Είχες προτάσεις και από άλλες ομάδες. Η τελική προτίμησή σου αφορούσε την προσέγγιση του Παναθηναϊκού;

«Πάντα όταν έχω προσφορές από ομάδες, ψάχνω στο google πληροφορίες για να καταλάβω τον σύλλογο. Βλέπω βίντεο με τους φιλάθλους. Όπως είπα και πριν, ο τρόπος που μου μίλησαν οι άνθρωποι του συλλόγου με κέρδισε. Αρχικά με ηρέμησαν και η αλήθεια είναι ότι δεν μιλήσαμε μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά και για τη ζωή. Μιλήσαμε για πράγματα που συμβαίνουν σε αυτή και αυτό με έκανε να νιώσω οικεία. Ένιωσα σαν το σπίτι μου με όσα έκαναν για μένα. Ήμουν τόσο χαρούμενος και ανυπομονούσα βλέποντας βίντεο με τους οπαδούς μας στο γήπεδο. Κατάλαβα λοιπόν πόσο αγαπούν το ποδόσφαιρο οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και δημιουργούν εκπληκτική ατμόσφαιρα στους αγώνες. Τι παραπάνω να ζητήσω; Μπορώ να δώσω πολλά στο σύλλογο, να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Όλα αυτά είναι ο λόγος που επέλεξα τον Παναθηναϊκό και βρίσκομαι σήμερα εδώ».

Πως ήταν το πρώτο 24ωρο σου στην Ελλάδα;

«Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή. Πριν έρθω εδώ, όταν ήμουν στα Εμιράτα, έβλεπα σε φωτογραφίες που έγραφαν : «ας πάμε αεροδρόμιο να υποδεχθούμε τον Μπερνάρ». Σίγουρα περίμενα ορισμένους αλλά όχι τόσο πολλούς. Ο κόσμος τραγουδούσε συνθήματα, ήταν μια σπουδαία εμπειρία και με έκαναν πολύ χαρούμενο. Για να είμαι ειλικρινής ο τρόπος που οργανώθηκαν όλα στην άφιξη μου την έκαναν τόσο όμορφη. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο αλλού. Είμαι τυχερός που το έζησα».

Κατάλαβες ουσιαστικά ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού περιμένει πολλά από εσένα;

«Ναι. Η διοίκηση έκανε ότι μπορούσε για να με φέρει εδώ. Οπότε εγώ πρέπει να απαντήσω. Και η απάντηση μου είναι η σκληρή δουλειά καθημερινά, η σκληρή προπόνηση, να πηγαίνω στους αγώνες σκεπτόμενος μόνο τη νίκη. Ήρθα με αυτή τη νοοτροπία. Οι ποδοσφαιριστές λένε συχνά ότι δεν τους αρέσει να χάνουν, όμως εγώ μισώ να χάνω. Μισώ να χάνω σε οτιδήποτε κάνω, ακόμα και όταν είμαι σπίτι και παίζουμε ένα παιχνίδι με τους φίλους ή την οικογένεια μου, δεν θέλω να χάνω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έρχομαι σε κόντρα με την οικογένεια μου. Δουλεύω σκληρά, σκεπτόμενος όχι ατομικά αλλά πως να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Για να γίνουμε πρωταθλητές πρέπει να έχουμε αυτή τη νοοτροπία».

Οι υψηλές προσδοκίες σου προσθέτουν πίεση;

«Λατρεύω την πίεση. Όταν παίζεις ποδόσφαιρο γνωρίζεις ότι δεν μπορείς να σταματάς, πρέπει πάντα να προσπαθείς να βελτιώνεσαι. Γενικά αυτό ισχύει γενικά στη ζωή, καθώς πρέπει να προσπαθείς για το καλύτερο γιατί πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Όταν ζεις κάπου όπου δεν υπάρχει πίεση, ίσως μένεις στάσιμος. Υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης και εκμάθηση τρόπων που θα σε ανεβάσει επίπεδο».

Έχεις παίζει στο τοπ επίπεδο. Τι στόχο θέτεις ερχόμενος στον Παναθηναϊκό;

«Όπως λέω συχνά στους κοντινούς μου ανθρώπους: «ουδείς μπορεί να ζήσει δίχως να θέτει στόχους, ειδικά στο ποδόσφαιρο».Γιατί εάν σταματήσεις να προσπαθείς, δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά πράγματα και να ανέβεις επίπεδο, τότε μένεις χαμηλά. Στόχος μου είναι να γράψω το όνομα μου στην ιστορία του συλλόγου. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι για να κατακτήσουμε τίτλους και να γράψω το όνομα μου στην ιστορία του συλλόγου. Ήμουν 22 ετών και έπαιξα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μια τεράστια εμπειρία για κάθε ποδοσφαιριστή και είναι κάτι που αναζητούν όλοι. Επαιξα στη Σαχτάρ, σε μια πολύ καλή εποχή για την ομάδα και αυτή ήταν η πρώτη μου εμπειρία στο εξωτερικό. Έζησα καλές και δύσκολες στιγμές και σε άλλες ομάδες που έπαιξα. Αλλά και τις δύσκολες στιγμές τις λατρεύω. Γιατί όταν περνάς δύσκολες στιγμές μαθαίνεις από αυτές και προσπαθείς να βελτιωθείς».

Στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί πολλοί Βραζιλιάνοι στον Παναθηναϊκό. Σπουδαιότερος όλων ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Μίλησες μαζί του πριν αποφασίσεις;

«Έπαιξα μαζί του όταν τελείωνε την καριέρα του στην Ατλέτικο Μινέιρο. Αλλά δεν του τηλεφώνησα γιατί απ’ τη στιγμή που όλα όσα προσφέρει ο Παναθηναϊκός σε μένα και τους ατζέντηδες μου ήταν τόσο καλά και νιώθεις σα στο σπίτι σου, δε χρειάζεται να τηλεφωνήσεις σε κάποιον. Το καλύτερο είναι να ζεις, να νιώθεις. Το καλύτερο συναίσθημα ήταν που ένιωσα στο αεροδρόμιο με την υποδοχή των φιλάθλων. Ένιωσα στο πετσί μου πόσο αγαπούν το ποδόσφαιρο. Ο μπαμπάς μου ήταν τόσο χαρούμενος που ήρθα εδώ. Γιατί για να είμαι ειλικρινής δεν του άρεσε πολύ όταν του είπα ότι θα πάω στα Εμιράτα. Κάποια πράγματα συμβαίνουν στη ζωή για να παίρνουμε μαθήματα. Η αδερφή μου με ενημέρωσε πως ο πατέρας μου έβλεπε το βίντεο απ’ το αεροδρόμιο όλη την ώρα. Θα είναι καλό για μένα και την οικογένειά μου να βρίσκομαι σε μια σπουδαία πόλη, να παίζω σπουδαίο ποδόσφαιρο σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

Τί μπορείς να υποσχεθείς στον κόσμο;

«Θέλω να υποσχεθώ τίτλους και να βάλουμε την ομάδα σε υψηλότερο σημείο. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε κάτι τέτοιο γιατί έχουμε 13 αντίπαλες ομάδες. Και σίγουρα κάθε ομάδα θα παλέψει για το καλύτερο. Σίγουρα μπορώ να υποσχεθώ πως θα δώσω τη ζωή μου, θα βάλω τα δυνατά μου στην προπόνηση, τους αγώνες. Να παλέψω για τη φανέλα και τους συμπαίκτες μου. Ανυπομονώ για νίκες. Όταν κάποιος προσπαθεί να έχει αυτή την οπτική, έχει καλές πιθανότητες να κατακτήσει τίτλους και να γράψει το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου».

Έχεις αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις. Ποια είναι η αγαπημένη σου;

«Δεν έχω αγαπημένη θέση. Προσπαθώ να μάθω κάθε θέση γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε ένα ματς. Ίσως για παράδειγμα σε ένα παιχνίδι το δεξιό μπακ αποβληθεί και χρειαστεί να παίξεις στη θέση του και να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Κοιτάω τι θέλει ο προπονητής από μένα, αλλά και τι ζητάει απ’ τους συμπαίκτες μου στις άλλες θέσεις. Μπορώ να παίξω στις πτέρυγες και τον άξονα. Έπαιξα κάποιες φορές στη μεσαία γραμμή περισσότερο προς τα αριστερά, ειδικά στην Έβερτον. Με προπονητή τον Αντσελότι. Προσπαθώ πάντα να καταλαβαίνω το παιχνίδι, θέλω να παίζω, να μένω στον αγωνιστικό χώρο να βοηθάω τους συμπαίκτες μου. Το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας μου έπαιξα στο αριστερό άκρο και είναι καλό που τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο προσπαθούν να φέρουν την μπάλα προς τον άξονα, γιατί δε μου αρέσει να παίζω πάνω στη γραμμή αλλά προς τα μέσα. Εκεί μπορώ να βοηθήσω περισσότερο. Εξαρτάται απ’ τον προπονητή τι μου ζητάει να κάνω».

Στο μυαλό σου βρίσκεται μια πιθανή επιστροφή στην Εθνική Βραζιλίας;

«Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε ένα παιχνίδι αλλά και στη ζωή. Ήταν τιμή μου να παίξω στην Εθνική Βραζιλίας. Έχουμε σπουδαίους ποδοσφαιριστές, με τρομερές ικανότητες κι αυτό δείχνει την ποιότητα των παικτών που έχουμε. Όποιος πει ότι δε σκέφτεται την Εθνική ομάδα λέει ψέματα. Αλλά για να έχω τύχη να επιστρέψω στην Εθνική, θα πρέπει να τα πάω καλά εδώ. Εάν κερδίσουμε και κατακτήσουμε τίτλους, μπορεί να συμβεί. Εάν δε συμβεί δεν θα είμαι ικανοποιημένος ακόμη κι αν σκοράρω πολλά γκολ εφόσον η ομάδα μου δεν παίζει καλά και δεν κερδίζει. Όλα πρέπει να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση. Πρώτα απ’ όλα να δώσω τη ζωή μου για το σύλλογο, να κάνω ό,τι πρέπει και μετά μπορούμε να σκεφτούμε τα παράπλευρα κέρδη που μπορούμε να έχουμε».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024