Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υποκλοπές: Επιστολή Βαρουφάκη στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ

Υποκλοπές: Επιστολή Βαρουφάκη στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ

Ο Γ. Βαρουφάκης ζητάει από τον κ. Ράμμο σχετική ενημέρωση που προβλέπει ο νόμος για τις άρσεις απορρήτου πολιτικών προσώπων

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Α.Δ.Α.Ε. κ. Ράμμο, απέστειλε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης ενόψει της αυριανής συζήτησης για τις υποκλοπές στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ζητώντας την σχετική ενημέρωση που προβλέπει ο νόμος για τις άρσεις απορρήτου στο άρθρο 5 του Ν. 2225/1994 και την οποία παρά την σχετική ρητή πρόβλεψη στον νόμο, ουδέποτε έλαβε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 όντας αρχηγός κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή.

Θεσμική συνδρομή σας

Αναλυτικά η επιστολή του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη προς τον πρόεδρο της Α.Δ.Α.Ε. έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κύριε Ράμμο,

»Όπως γνωρίζετε, η Ολομέλεια της Βουλής συγκαλείται αύριο το πρωί, Παρασκευή 26η Αυγούστου 2022, για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για το μείζον θέμα των παρακολουθήσεων δημοσιογράφων και πολιτικών.

»Σύμφωνα με το άρθρο 5 του N. 2225/1994, ο Πρόεδρος της Α.Δ.Α.Ε. ενημερώνει τον Πρόεδρο της Βουλής και του αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή σε κάθε περίπτωση άρσης του απορρήτου. Τέτοια ενημέρωση δεν έχω λάβει ποτέ έως τώρα.

»Εν όψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή, όπου καλούμαι να τοποθετηθώ εκ μέρους του ΜέΡΑ25 για άρσεις απορρήτου, αιτούμαι τη θεσμική συνδρομή σας, προκειμένου να ανταποκριθώ στο εκ του Συντάγματος απορρέον κοινοβουλευτικό μου καθήκον. Συγκεκριμένα, αιτούμαι από εσάς την πλήρη ενημέρωση που προβλέπει ο νόμος – την οποία ποτέ δεν είχα.

»Με τιμή, Γιάνης Βαρουφάκης, Γραμματέας & Πρόεδρος της ΚΟ του ΜέΡΑ25».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024