Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΑΕ - Δείτε live τις δηλώσεις

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΑΕ – Δείτε live τις δηλώσεις

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του προέδρου των ΗΑΕ.

Δεκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Α.Υ. Σεΐχη Mohamed bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα.

Τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του προέδρου των ΗΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι η τιμώμενη χώρα τιμώμενη χώρα στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα πραγματοποιηθεί στις 10-18 Σεπτεμβρίου, με σημαντικό αριθμό συμμετεχουσών επιχειρήσεων και φορέων από τη χώρα της δυτικής Ασίας.

Ικανοποίηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος στο μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο των ΗΑΕ τον καλωσόρισε στην πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα ΗΑΕ είναι η τιμώμενη χώρα στα στη φετινή ΔΕΘ.

Από την πλευρά του ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη τονίζοντας ότι έχει συντελεστεί πρόοδος στις σχέσεις των δύο χωρών και έχει δημιουργηθεί μια ισχυρή βάση για την περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στρατηγικό άνοιγμα και γέφυρα

Στην επίσκεψη του πρόεδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας το στρατηγικό άνοιγμα της Ελλάδας στις χώρες του Κόλπου και το στόχο η χώρα μας να γίνει γέφυρα αυτών των χωρών με την Ευρώπη.

Αναλυτικότερα ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε:

«Η επίσκεψη, λίγες μέρες μετά την επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Κατάρ και μερικές εβδομάδες μετά την επίσκεψη του πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η Ελλάδα, πόλος σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής που οικοδομεί και εδραιώνει τις συμμαχίες με τις χώρες της περιοχής και εμπεδώνει το στρατηγικό άνοιγμα στις χώρες του Κόλπου. Η χώρα μας μπορεί να είναι η γέφυρα των χωρών αυτών με την Ευρώπη.

»Η επίσκεψη του Σεΐχη Mohamed bin Zayed Al Nahyan, η οποία έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Άμπου Ντάμπι τον περασμένο Μάιο, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την αμοιβαία βούληση για ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

»Οι σχέσεις αυτές έχουν στρατηγικό χαρακτήρα, όπως έχει, άλλωστε, επιβεβαιώσει η «Κοινή Διακήρυξη για τη δημιουργία Ευρείας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδας – Η.Α.Ε.» και η «Συμφωνία Συνεργασίας σε Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας» που είχαν υπογραφεί κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Άμπου Ντάμπι στις 17 και 18 Νοεμβρίου του 2021».

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024