Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιεράπετρα: Καθυστερήσεις στις μετακλήσεις εργατών γης

Ιεράπετρα: Καθυστερήσεις στις μετακλήσεις εργατών γης

Λύση στο ζήτημα με τις καθυστερήσεις στην μετάκληση εργατών γης ζητούν οι αγρότες

Στα νέα προβλήματα που προέκυψαν με την μετάκληση εργατών γης για την απασχόλησή τους σε αγροτικές εργασίες στην Ελλάδα και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις διαδικασίες, αναφέρεται ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας σε επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, η οποία κοινοποιείται και στον αρμόδιο υφυπουργό Ανδρέα Κατσανιώτη και τις Ελληνικές πρεσβείες στην Ινδία και το Πακιστάν.

Παράλληλα, τονίζει ότι ο αγροτο-κτηνοτροφικός κλάδος βρίσκεται σε δυσμενή κατάσταση, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, προειδοποιώντας ότι «η παραγωγή αγροτικών προϊόντων δεν μπορεί ούτε να περιμένει ούτε να σταματήσει».

Διαβάστε επίσης: Κρήτη: «Αγκάθι» η έλλειψη εργατών γης – Σε όψιμες συγκομιδές οδηγούνται οι αγρότες

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, «η πρεσβεία της Ελλάδας στο Νέο Δελχί, η οποία πέραν της υποχρέωσης να εξυπηρετεί υποθέσεις Ινδών πολιτών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για εργασία στην Ελλάδα, έχει και την υποχρέωση να διεκπεραιώνει υποθέσεις και από την γειτονική χώρα του Μπαγκλαντές, καθώς δεν διαθέτει επίσημη ελληνική εκπροσώπηση (Πρεσβεία). Έως και σήμερα το σύνολο των αιτημάτων για την εξέταση των εγκεκριμένων φακέλων υπηκόων Μπαγκλαντές παραμένουν αδρανείς, με την αιτιολογία ότι λόγω φόρτου εργασίας δεν δύναται να εξυπηρετηθούν, επ’ αόριστον».

Επιπλέον, όπως σημειώνει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, στην ελληνική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ (Πακιστάν) υπάρχει μεγάλη αναμονή στην εξέταση των φακέλων με ακαθόριστο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση τους, υπενθυμίζοντας το αίτημα για την χώρα του Μπαγκλαντές να υπάρξει άμεσα συνεργασία με Εξωτερικό Πάροχο για την έκδοση Visa εργασίας για την Ελλάδα.

Με βάση τα παραπάνω, καλούν τον αρμόδιο υπουργό να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, να δώσει σαφή κατεύθυνση και στόχο για την διεκπεραίωση όλων των υποθέσεων και να επανδρωθούν οι υπηρεσίες στις πρεσβείες, όπου κριθεί απαραίτητο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024