Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βατούτιν: «Απομακρυνθήκαμε άδικα από τη Euroleague»

Βατούτιν: «Απομακρυνθήκαμε άδικα από τη Euroleague»

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν, τόνισε σε συνέντευξή του πως ο αποκλεισμός της ομάδας του από τη Euroleague είναι άδικος και μίλησε για τις πιθανότητες επιστροφής.

Ο Αντρέι Βατούτιν, μιλώντας στο ρωσικό μέσο RG, αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά στην άποψή του πως ο αποκλεισμός της ΤΣΣΚΑ από τη Euroleague είναι άδικος, υποστήριξε πως οι πιθανότητες να επιστρέψει η «αρκούδα» στη διοργάνωση είναι λίγες και μίλησε για τον Δημήτρη Ιτούδη, τον Μιλουτίνοφ αλλά και τους παίκτες που αποχώρησαν από το σύλλογο.

Αναλυτικά:

Για την απουσία από τη EuroLeague:

«Η μη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα επηρεάσει αρνητικά τόσο τους ρωσικούς συλλόγους όσο και τους φιλάθλους. Το γεγονός ότι δεν θα αγωνιστούμε στη Euroleague θα αποτρέψει πολλούς σταρ παίκτες να έρθουν στην ΤΣΣΚΑ, ωστόσο αυτός δεν είναι ο λόγος να αποθαρρυνόμαστε.

Διαβάστε επίσης: O Ιτούδης έριξε τη… βόμβα: Στη Φενέρμπαχτσε ο Καλάθης (vid)

Το μπάσκετ στην Ρωσία έχει μέλλον, απλά πρέπει να εκμεταλλευτεί νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη τους. Θα προσαρμοστούμε. Άλλωστε, με αυτό τον τρόπο οι φίλαθλοι δείχνουν να ενδιαφέρονται πολύ για την VTB League».

Για τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της Euroleague:

«Ο αποκλεισμός μας από την Euroleague ήταν άδικος κατά τη γνώμη μου καθώς το καταστατικό ορίζει κάτι τέτοιο μόνο σε περίπτωση οικονομικών και αθλητικών παραβάσεων.

Οι πιθανότητες επιστροφής μας με την παρούσα κατάσταση είναι λίγες αλλά σε κάθε περίπτωση θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Ευελπιστούμε να δικαιωθούμε δικαστικά και να λάβουμε αποζημίωση για τις οικονομικές απώλειες».

Για τη δικαστική διαμάχη με πρώην παίκτες:

«Έχουμε υποβάλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της FIBA. Οι ημερομηνίες της εκδίκασης δεν είναι γνωστές. Μέχρι στιγμής η FIBA απάλλαξε τον Πάνγκος από κάθε υποχρέωση απέναντι μας, ενώ όσον αφορά την υπόθεση του Φόχτμαν τηρούμε στάση αναμονής. Ο Μπολομπόι κατήγγειλε μονομερώς το συμβόλαιο του, το οποίο έληξε το καλοκαίρι. Εμείς προσωπικά αναμένουμε αποζημίωση και σε αυτή την περίπτωση».

Για την παραμονή του Νίκολα Μιλουτίνοφ επισήμανε:

«Πιστέψτε με, δεν κάναμε καμία προσπάθεια να κρατήσουμε τον Μιλουτίνοφ. Ο Νίκολα είναι παράδειγμα επαγγελματισμού και υπευθυνότητας. Ίσως είχαμε μερικές αμφιβολίες, όταν μάθαμε ότι δεν θα είμαστε στην Euroleague. Αλλά άμεσα, διαβεβαίωσε ότι θα σεβαστεί το συμβόλαιό του. Δεν έχει να κάνει μόνο με τα λεφτά γι’ αυτόν, αλλά είναι και η πιθανότητα να κερδίσει κάτι με την ΤΣΣΚΑ.

Άλλωστε, τη πρώτη του χρονιά με την ομάδα δεν έπαιξε πολύ, λόγω τραυματισμού και τη δεύτερη δεν πήραμε κάτι. Είναι ο πιο δυνατός Ευρωπαίος σέντερ και είμαστε χαρούμενοι που θα συνεχίζει να παίζει με τα χρώματά μας».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024