Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Κέρκυρας: Αδύνατον να καλυφθεί το ενεργειακό κόστος

Δήμος Κέρκυρας: Αδύνατον να καλυφθεί το ενεργειακό κόστος

Η Δήμαρχος της Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ υποστήριξε πως δεν μπορεί να καλυφθεί το ενεργειακό κόστος στο νησί, ενώ παράλληλα είπε πως δεν κατάφερε να καλύψει παρά τέσσερα μόνο σημεία στο Δήμο με ναυαγοσώστες.

Η Δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου υποστήριξε στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, πως ο Δήμος που διοικεί δυσκολεύεται πολύ να αντεπεξέλθει οικονομικά στο αυξανόμενο ενεργειακό κόστος, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες σύσσωμης της αυτοδιοίκησης πως η επιδότηση ανά κιλοβατώρα δεν μπορεί να καλύψει επαρκώς την λειτουργία κρίσιμων υποδομών, όπως τα αντλιοστάσια.

Όπως είπε η Δήμαρχος, ο Δήμος της έχει 175 αντλιοστάσια που τροφοδοτούν με νερό το νησί και το κόστος της ενέργειας που χρειάζεται για να λειτουργήσουν αδυνατεί ο Δήμος να το καλύψει. «Είμαστε ένας Δήμος τουριστικός που θεωρούμαστε – απλά θεωρούμαστε – εύρωστοι. Για παράδειγμα εισπράττουμε τέλη παρεπιδημούντων, από τραπεζοκαθίσματα, έχουμε μεγάλη τουριστική δραστηριότητα που σημαίνει πως η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Άδρευσης εισπράττει από ξενοδοχεία και επιχειρήσεις, ωστόσο τα 175 αντλιοστάσια και γεωτρήσεις κάνουν το σταυρόλεξο να μην βγαίνει.

Η Δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου

Όσο νοικοκύρης και συνεπής να είναι ο Δήμος και όσα έσοδα και αν μαζέψει ο λογαριασμός είναι αδύνατον να βγει. Αυτό πρέπει να το θέσουμε στη κεντρική πολιτική ηγεσία επιτακτικά, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη».

Η Δήμαρχος Κέρκυρας έθιξε ένα ακόμη πολύ σοβαρό ζήτημα: « Αυτό αφορά την απόδοση ευθυνών στους Δήμους. Λόγω του νομοσχεδίου και του νομικού πλαισίου για την ναυαγοσωστική κάλυψη. Θα σας εξηγήσω τι εννοώ. Εμείς έχουμε τρέξει 3 διαγωνισμούς για να καλύψουμε ναυαγοσωστικά τον Δήμο που κυρυχθηκαν άγονοι.

Και τους έχω βγάλει με οποιοδήποτε τρόπο που προβλέπει η νομοθεσία. Έχω κάνει τα πάντα και οποιαδήποτε πατέντα μπορείτε να φανταστείτε μέσα στο νομικό πλαίσιο που ορίζει η νομοθεσία και μόλις προχθές 22/08/2022 βρήκαμε 4 ναυαγοσώστες. Αυτό κατάφερα να κάνω και καταλαβαίνετε πως με 15 πολυσύχναστες παραλίες και να καλύψω 4 πόστα δεν λέει και τίποτα. Συν του ότι δεν υπάρχουν χειριστές για τα ναυαγοσωστικά σκάφη.

Είναι μια τρελή κατάσταση που δεν έχει κανένα αποτέλεσμα» είπε η Δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Sports in

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: «Μάχη» τίτλου στο Ρέντη

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα υποδεχθεί το Σάββατο (27/4, 19:30) την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό της Α1, που θα κρίνει τον φετινό τίτλο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024