Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Μήνυμα του 112 για την κακοκαιρία – «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»

Θεσσαλονίκη: Μήνυμα του 112 για την κακοκαιρία – «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις»

Το επόμενο 48ωρο προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ημαθία, Πιερία κ.α.

Μήνυμα του 112 στους πολίτες να προφυλαχθούν από την κακοκαιρία στάλθηκε σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το επόμενο 48ωρο προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ημαθία, Πιερία, Βόρειο Αιγαίο, Εύβοια, κλπ.

Προειδοποίηση για το επόμενο 48ωρο

«Προειδοποιητικό μήνυμα για το επόμενο 48ωρο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις, κεραυνοί) στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112 που έλαβαν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης.

Προβλήματα από Χαλκιδική μέχρι Μύκονο

Την ίδια ώρα προβλήματα  σε πολλές περιοχές έχει προκαλέσει η καταρρακτώδης βροχή που έχει σαρώσει τη χώρα μας. Δρόμοι ποτάμια από τη Χαλκιδική μέχρι τη Μύκονο και κατολισθήσεις έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες να δυσκολευτούν σε μεγάλο βαθμό με τις μετακινήσεις του, ενώ διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Οι παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος που έχει προκληθεί από το πρώτο κύμα κακοκαιρία με την ΕΜΥ να έχει αναβαθμίσει το έκτακτο δελτίο καιρού σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων, προειδοποιώντας για έντονες βροχοπτώσεις κυρίως σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Εύβοια και Σποράδες.

Αυτή τη στιγμή τη στιγμή βρέχει καταρρακτωδώς σε αρκετούς δήμους της χώρας αλλά και στην Αττική.

Συγκεκριμένα οι ουρανοί έχουν ανοίξει σε Χαλάνδι, Νέα Μάκρη, Πόρτο Ράφτη και Γέρακα.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες περιφέρειες, καταρρακτώδης βροχή έχει ξεκινήσει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Σητεία, στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Κανοντόρο και στη Μακεδονία και ειδικότερα στον Πολύγυρο.

Ασθενής βροχή έχει τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου τα οποία «χτυπήθηκαν» και χτες από την κακοκαιρία.

Οι Κυκλάδες στο έλεος της κακοκαιρίας

Με μανία χτυπά η κακοκαιρία και τις Κυκλάδες, με τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Τήνο να είναι μερικά από τα νησιά όπου ο καιρός έχει ακραία φαινόμενα.

Όπως αναφέρει το cycladeslive.gr, τα πρώτα σημαντικά προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία, εντοπίστηκαν στη Σαντορίνη, όπου σημειώθηκαν τα ξημερώματα κατολισθήσεις στο λιμάνι και διακοπές στην ηλεκτροδότηση, στο νησί της Μυκόνου δημιουργήθηκε υδροστρόβιλος καθώς και πλημμύρες στα Ματογιάννια ενώ και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων υπάρχουν πλημμύρες, όπως στην Πάρο και στην Τήνο.

Βίντεο από την Τήνο

Βίντεο από την Πάρο

Προβλήματα και στη Σαντορίνη

Πλημμύρες στη Μύκονο

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Χαλκιδική

Αρκετά είναι και τα προβλήματα που έχει φέρει ήδη η κακοκαιρία στην περιοχή της Χαλκιδικής και ιδιαίτερα στην περιοχή της Σιθωνίας, την ώρα που με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για περαιτέρω επιδείνωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Όπως μάλιστα μεταφέρει στο GRTimes ο επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, «υπάρχουν αρκετά ζητήματα, καθώς μεταξύ άλλων έχει σημειωθεί μία πτώση βράχων στο δίκτυο της Τορώνης στον δρόμο προς το Πόρτο Κουφό, όπου έχει ήδη σπεύσει συνεργείο της Περιφέρειας.

Προβλήματα και στην Τορώνη

Την ίδια ώρα, πληροφορίες του GRTimes αναφέρουν ότι κλειστή από την βροχόπτωση είναι η πρώτη είσοδος της Τορώνης, μιας και τα ορμητικά νερά φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, πλημμυρίζοντας τον παραλιακό δρόμο που οδηγεί από και προς την Τορώνη.

Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα, πολλοί οδηγοί που φεύγουν από το χωριό να κάνουν σε αναστροφή και να επιχειρούν να ανέβουν στο κεντρικό από τους άλλους δύο διαθέσιμους δρόμους, χωρίς όμως να είναι γνωστή η κατάσταση τους αυτήν την ώρα.

Στην περιοχή της Τορώνης είχε αρχίσει να βρέχει καταρρακτωδώς από τις 05:30 περίπου τα ξημερώματα της Τετάρτης (24/8) και έπειτα από ένα μικρό «διάλειμμα», η νεροποντή συνεχίστηκε από τις 08:30. Μέχρι και αυτήν την ώρα, ωστόσο, η βροχή δεν έχει σταματήσει να πέφτει.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024