Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεπουλάνε οι Ρώσοι στην Κύπρο

Ξεπουλάνε οι Ρώσοι στην Κύπρο

Φεύγουν και πουλάνε ακίνητα

Μια παράπλευρη απώλεια του πολέμου στην Ουκρανία είναι το real estate στην Κύπρο. Όπως είναι γνωστό, στη Μεγαλόνησο οι Ρώσοι έχουν προβεί σε εκατοντάδες αγορές ακινήτων, πολλές φορές πανάκριβων και μεγάλων.

Όμως, μετά από όσα έχουν συμβεί, παρατηρείται μαζική φυγή των Ρώσων από την Κύπρο, με αποτέλεσμα να πουλάνε όσο – όσο τα ακίνητά τους. Και βεβαίως να δημιουργούνται μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες για όσους θέλουν να εκμεταλλευτούν τις τιμές με τις οποίες που πουλάνε οι Ρώσοι ιδιοκτήτες. Και δε μιλάμε μόνο για σπίτια, αλλά και για εμπορικά ακίνητα.

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά: Στη Λευκωσία πωλείται σήμερα εξαώροφο εμπορικό ακίνητο 3.650 τ.μ στο κέντρο της πόλης, με αρχική τιμή 7.000.000 ευρώ. Στη Λεμεσό βγήκε προς πώληση διώροφο εμπορικό ακίνητο με εμβαδόν εσωτερικών χώρων 455 τ.μ. και με αρχική τιμή 1.600.000 ευρώ.

Για όσους ξέρουν τι «παίζονταν» προ μερικών μηνών στο κυπριακό real estate, οι τιμές αυτές θεωρούνται «σκοτωμένες».

Στην Κύπρο κατοικεί μεγάλη ρωσική κοινότητα 50.000 ατόμων με επίκεντρο τη Λεμεσό και το 25% των τουριστών πριν την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία προέρχονταν από τη Ρωσία.

Με την επιβολή των κυρώσεων και το φόβο να υπάρξουν κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων, παρατηρείται μαζικό κύμα φυγής και πώλησης ακινήτων.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024