
Μακρή: Εκτιμώ ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν χωρίς μέτρα για τον κοροναϊό
Τι είπε για τους διορισμένους εκπαιδευτικούς.
«Τολμώ την πρόβλεψη, επειδή ούτως ή άλλως η κοινωνία κινείται και λειτουργεί χωρίς να υπάρχουν μέτρα, ότι κάπως έτσι θα λειτουργήσουν και τα σχολεία, εκτός αν οι ειδικοί εισηγηθούν κάτι άλλο το οποίο δεν τεκμηριώνεται από τις μέχρι τώρα επιστημονικές τοποθετήσεις» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Έχουμε και Λέμε» με τον Στέλιο Βραδέλη, η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.
Η κ. Μακρή διαβεβαίωσε ότι στις 12 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία «με σχεδόν 25.000 εκπαιδευτικούς διορισμένους, με τους αναπληρωτές στις θέσεις τους, που θα έχουν αναλάβει τα καθήκοντά τους-έχουν την δυνατότητα να το κάνουν και ηλεκτρονικά- με τα βιβλία επίσης στις σχολικές αίθουσες, με την καλύτερη προετοιμασία και εν αναμονή της συνεργασίας με την επιτροπή των ειδικών για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία».
Όπως λειτουργεί η κοινωνία, έτσι θα λειτουργήσουν και τα σχολεία
Επισημαίνοντας ότι δεν προαναγγέλλει τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων και ότι πρόκειται για προσωπικές της εκτιμήσεις η κ. Μακρή ανέφερε «αντιλαμβανόμαστε όλοι και οι μη ειδικοί, όπως είμαι και εγώ, ότι όπως λειτουργεί όλη η κοινωνία κάπως ανάλογα θα λειτουργήσουν και τα σχολεία. Αυτό είναι κάτι που μπορώ να το προβλέψω με σχετική ασφάλεια».
Παράλληλα, η Υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν με πολλές νέες ρυθμίσεις, μεταξύ αυτών, η επέκταση του ωραρίου των ολοήμερων σε αριθμό 5000 σε όλη την Ελλάδα.
«Είναι μια σημαντική καινοτομία, το ήθελε η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς και πρέπει να διευκρινίσουμε ότι όταν λέμε επέκταση μέχρι τις 17:30 δεν εννοούμε «πάρκινγκ» παιδιών. Εννοούμε ότι τα παιδιά θα προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών τους και με καινούριες δραστηριότητες, οι οποίες θα είναι άθληση, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, μουσική, κάτι διαφορετικό και χρήσιμο για τα παιδιά για να έχουν την δυνατότητα όταν γυρίσουν σπίτι τους να έχουν ποιοτικό και παραγωγικό χρόνο με τους γονείς τους» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μακρή.
- Αλλαγές στη Γραμμή 3 του Μετρό: Πέντε σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από την Κυριακή
- Ο Ματ Ντέιμον σε μια ειλικρινή συζήτηση με τον Τομ Χόλαντ – «Με δουλεύεις, έτσι;»
- Σε γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη – Τα πρώτα στοιχεία από τον ιατροδικαστή
- Καναδάς: Ο στρατός ετοιμάζεται να εκκενώσει κοινότητα καθώς ο καπνός από τις πυρκαγιές πνίγει τις ΗΠΑ
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Σε μια ώρα θα έχουν όλα τελειώσει (vid)
- Τροχαίο στην Κορίνθου – Τριπόλεως: Φορτηγό έσπασε τις μπάρες, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με ΙΧ – 3 τραυματίες

