Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Καλεί από 1η Οκτωβρίου τις γυναίκες στον στρατό

Ουκρανία: Καλεί από 1η Οκτωβρίου τις γυναίκες στον στρατό

Τι θα γίνει με όσες δεν εγγράφηκαν στους καταλόγους

Για στρατιωτική θητεία καλούνται γυναίκες στην Ουκρανία.

Από την 1η Οκτωβρίου όσες Ουκρανές μπορούν να στρατευθούν πρέπει να εγγραφούν.

Συγκεκριμένες ειδικότητες

Η στρατιωτική θητεία αφορά σε γυναίκες πολίτες της Ουκρανίας των οποίων οι ειδικότητες περιλαμβάνονται στον κατάλογο των στρατευσίμων.

«Οι στρατεύσιμες γυναίκες θα πρέπει να εγγραφούν για στρατιωτική θητεία από την 1η Οκτωβρίου. Δεν θα επιβληθούν αμέσως αυστηρές κυρώσεις σε γυναίκες που δεν εγγράφηκαν», ανέφερε η UNIAN, αναφερόμενη στον Φιόντορ Βενισλάφσκι, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του Ανώτατου Ράντα (Κοινοβούλιο) της Ουκρανίας, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, και αναπαράγει  το ertnews.gr.

Νωρίτερα, το Γενικό Επιτελείο του Ουκρανικού Στρατού ανακοίνωσε ότι οι γυναίκες θα περιλαμβάνονται στα στρατιωτικά αρχεία, μόνο με τη συγκατάθεσή τους, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Πόσες γυναίκες έχουν ενταχθεί στον ουκρανικό στρατό

Χιλιάδες Ουκρανές έχουν αναλάβει ενεργούς ρόλους στην ουκρανική αντίσταση από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα.

Τουλάχιστον 37.000 γυναίκες έχουν ενταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις, και περισσότερες από 1.000 διοικούν μονάδες, είπε πριν λίγες εβδομάδες η Ζελένσκα σε διάσκεψη γυναικών ηγετών και επιζώντων από συγκρούσεις που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την έναρξη του πολέμου έχει απαγορευτεί στους περισσότερους Ουκρανούς άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών να φύγουν από τη χώρα. Απαιτείται να παραμείνουν και να πολεμήσουν. Οι γυναίκες δεν έχουν κληθεί στο στρατό.

«Είμαι απολύτως βέβαιη ότι οι Ουκρανές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν θύματα. Όλες έχουμε τις δικές μας ιστορίες αντίστασης», είπε η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, υπογραμμίζοντας τον ρόλο των γυναικών ως γιατρών, νοσοκόμων, δασκάλων και επιχειρηματιών στον πόλεμο. «Οι περισσότεροι από τους γιατρούς μας είναι γυναίκες καθώς και το 50% των επιχειρηματιών μας που εργάζονται για να στηρίξουν την οικονομία στον πόλεμο».

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024