Τετάρτη 22 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καρκίνος: Νέα θεραπεία για τον καρκίνο προσφέρει ελπίδα σε ασθενείς χωρίς επιλογές

Καρκίνος: Νέα θεραπεία για τον καρκίνο προσφέρει ελπίδα σε ασθενείς χωρίς επιλογές

Ο διπλός συνδυασμός θα μπορούσε να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό νέο όπλο ενάντια σε διάφορες μορφές καρκίνου, δήλωσαν ειδικοί στο Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο και το Royal Marsden Foundation NHS.

Μια νέα θεραπεία για τον καρκίνο μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη της νόσου σε ασθενείς που είναι ανθεκτικοί στην ανοσοθεραπεία, ανακάλυψαν οι γιατροί, όπως αποκαλύπτει σε αποκλειστικό δημοσίευμά του ο Guardian.

Η ανοσοθεραπεία χρησιμοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα για να στοχεύσει και να σκοτώσει καρκινικά κύτταρα και μπορεί να σώσει ζωές όταν άλλες θεραπευτικές επιλογές, όπως η χειρουργική επέμβαση, η ακτινοθεραπεία ή η χημειοθεραπεία, έχουν αποτύχει. Ωστόσο, δεν μπορεί να βοηθήσει όλους τους ασθενείς και ορισμένοι όγκοι μπορούν να εξελιχθούν ώστε να αντιστέκονται σε αυτήν.

Τώρα ογκολόγοι στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψαν μια θεραπεία με δύο άξονες – ανοσοθεραπεία σε συνδυασμό με γουαδεσιταβίνη, ένα νέο πειραματικό φάρμακο – η οποία μπορεί να αναστρέψει την αντίσταση του καρκίνου στην ανοσοθεραπεία. Χάρη σε αυτή, ασθενείς που αναμενόταν να πεθάνουν αφού εξαντλούσαν όλες τις θεραπευτικές επιλογές επιβίωσαν πολύ περισσότερο, ανακάλυψαν.

Ο συνδυασμός του pembrolizumab, ενός ανοσοθεραπευτικού φαρμάκου, και της γουαδεσιταβίνης, ενός παράγοντα υπομεθυλίωσης DNA επόμενης γενιάς, σταμάτησε την εξέλιξη του καρκίνου σε περισσότερο από το ένα τρίτο των ασθενών που συμμετείχαν στην πρώτη δοκιμαστική φάση. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο Journal for ImmunoTherapy of Cancer.

Αποτελεσματικό νέο όπλο

Ο διπλός συνδυασμός θα μπορούσε να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό νέο όπλο ενάντια σε διάφορες μορφές καρκίνου, δήλωσαν ειδικοί στο Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο και το Royal Marsden Foundation NHS.

Πηγή γραφήματος: Guardian

Οι ασθενείς που πήραν μέρος στη δοκιμή, από το νοσοκομείο Royal Marsden και University College του Λονδίνου, είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα, του μαστού, του προστάτη και του εντέρου.

«Πιστεύω, ότι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία σχετικά με αυτή τη δοκιμή, είναι ότι χρησιμοποιήσαμε πολλές διαφορετικές μεθόδους για να αναζητήσουμε αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα, οι οποίες έδειξαν ότι επηρεαζόταν από τη συνδυαστική θεραπεία», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής της μελέτης, καθηγητής Johann de Bono.

Ο De Bono, καθηγητής πειραματικής ιατρικής για τον καρκίνο στο Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο και σύμβουλος ιατρός ογκολόγος στο Royal Marsden, πρόσθεσε:

«Μακροπρόθεσμα ελπίζουμε ότι εάν αυτές οι επιδράσεις επιβεβαιωθούν και σε άλλες ομάδες ασθενών και μελλοντικές μελέτες, η γουαδεσιταβίνη και το pembrolizumab θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ενός μέρους της αντίστασης στην ανοσοθεραπεία που βλέπουμε σε πάρα πολλούς τύπους καρκίνου».

Sports in

Αφιέρωμα της Euroleague στον Ολυμπιακό ενόψει του Final Four (vid)

Η Euroleague ετοίμασε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα για τον Ολυμπιακό με αφορμή το Final Four του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Μαϊου 2024