Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ν. Κοροβέσης: «Το φιλόδοξο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πέτυχε το στόχο του»

Ν. Κοροβέσης: «Το φιλόδοξο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πέτυχε το στόχο του»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αυτό το καλοκαίρι αποφάσισε να εστιάσει στον τομέα του Πολιτισμού, παράλληλα με το μεγάλο πρόγραμμα των έργων που σχεδιάζει και υλοποιεί σε όλα τα επίπεδα.

Το μεγάλο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας «ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2022», ολοκληρώνεται για την φετινή σεζόν, αφήνοντας πίσω του μια εξαιρετικά αισιόδοξη επίγευση καθώς η επιτυχία που σημείωσε, δικαίωσε τους στόχους μας, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτικής Ελλάδας κ. Νίκος Κοροβέσης.

«Το πρόγραμμα μας ταξίδεψε παντού, με πολύπλευρες πολιτιστικές εκδηλώσεις, με κορυφαίες παραστάσεις και μουσικές βραδιές, με μεγάλα αλλά και μικρότερα πολιτιστικά γεγονότα σε κάθε άκρη της Περιφέρειας και του νομού, καταργώντας στην ουσία τα σύνορα, από την Βόρεια στην Νότια και την ορεινή Ηλεία. Δώσαμε παντού το στίγμα μας κι αυτό ήταν το μεγάλο στοίχημα που θέσαμε όταν καταρτίσαμε αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα. Να γίνουν κοινωνοί των εκδηλώσεων όλοι οι κάτοικοι της Περιφέρειας και του νομού μας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς και διακρίσεις. Και ευχαριστώ πραγματικά τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη για την ολόψυχη και έμπρακτη υποστήριξη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κοροβέσης υπογράμμισε πως «ο πολιτισμός ενώνει, δημιουργεί και πολλαπλασιάζει και βεβαίως καλλιεργεί συνεργασίες. Είχα την τιμή και την χαρά να συνεργαστώ άψογα με πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους ενισχύοντας το έργο που προσφέρουν στις μικρές κοινωνίες και κυρίως στα χωριά και τις κωμοπόλεις της Ηλείας στηρίζοντας τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας εκεί όπου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και τα λαϊκά πανηγύρια αποτελούν σημείο αναφοράς αλλά και τον συνδετικό κρίκο των τοπικών κοινωνιών. Που συναντιούνται οι ετεροδημότες με τους μόνιμους κατοίκους αυτών των περιοχών, ενδυναμώνοντας την αγάπη για τον τόπο τους, δίνοντας ξανά ζωή ακόμα και σε μικρά χωριά που βιώνουν την ερημοποίηση της υπαίθρου».

Το πρόγραμμα συνέβαλε και στην τόνωση των τοπικών επιχειρήσεων μετά τα δύο χρόνια πανδημίας.

Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης » το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2022, αποτέλεσε μοχλό για την κοινωνική συνοχή και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αφού ήρθε σε μια εποχή που ο κόσμος βγαίνοντας από τα δύο και πλέον δύσκολα χρόνια πανδημίας, είχε την ανάγκη να βγει, να διασκεδάσει, να αφήσει για λίγο στην άκρη τα προβλήματά του και να νοιώσει ότι ξαναζεί σε ρυθμούς κανονικότητας. Κάτοικοι και επαγγελματίες, αγκάλιασαν αυτήν μας την προσπάθεια, είχαμε τη χαρά να ζήσουμε μοναδικές βραδιές με ασφυκτικά γεμάτες πλατείες και καταστήματα, τονώνοντας την αγορά και αιμοδοτώντας την τοπική επιχειρηματικότητα με μικρές ‘ενέσεις» αισιοδοξίας. Αυτός ήταν και ο βασικός μας στόχος και θεωρώ ότι τον πετύχαμε».

Ειδική αναφορά έκανε στο όραμα για τη δημιουργία της «Ολυμπιακής Περφέρειεας» με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία και στα έργα υποδομής.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αυτό το καλοκαίρι αποφάσισε να εστιάσει στον τομέα του Πολιτισμού, παράλληλα με το μεγάλο πρόγραμμα των έργων που σχεδιάζει και υλοποιεί σε όλα τα επίπεδα. Την ανάπτυξη, την καινοτομία, την εξωστρέφεια, τις υποδομές, την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, μεγάλα οδικά και αντιπλημμυρικά έργα, ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, έργα ανάπλασης, συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ που θα βελτιώσουν και θα αλλάξουν την εικόνα της Περιφέρειας και του νομού μας. Το όραμα του Περιφερειάρχη για την Ολυμπιακή Περιφέρεια με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία που στηρίζουμε ολόθερμα, λαμβάνει σάρκα και οστά. Συνεχίζουμε δυναμικά, με στόχο να απογειώσουμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και βεβαίως το νομό μας με σταθερά βήματα προς την ανάπτυξη».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024